UIFK vann - får kvala sig kvar

Ulricehamns IFK vann den svåra bortamatchen mot Myresjö på lördagen. Ett sent mål av Råslätt gör att UIFK får spela kval för en plats i trean nästa år.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2011
Bekim Haxha gjorde 3-2 till UIFK och laget får kvala sig kvar i division tre.
Bekim Haxha gjorde 3-2 till UIFK och laget får kvala sig kvar i division tre.Foto: Leif Fjellström

Det blev en oerhört dramatisk match på Myrvalla i Myresjö i den sista omgången. Myresjö rivstartade och hade 2-0 efter en kvart och i det läget såg det hopplöst ut för UIFK.

En reducering efter knappa halvtimme av Tobias Söderman, serverad av Emil Laposa och Niclas Bergving, tändes ett litet hopp inför andra halvlek.

Där var UIFK bättre och kvitteringen till 2-2 var inte orättvis. Tobias Söderman var åter målskytt, den här gången på straff efter att Laposa blivit neddragen i straffområdet.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid gjorde sedan inbytte Bekim Haxha 3-2 till UIFK och det resultatet stod sig. Myresjös kvitteringsoffensiv blev aldrig riktigt vass.

När speakern på Myrvalla sedan ropade ut ett oavgjort resultat i matchen Boren - Råslätt utbröt det stora segerjublet hos det röda UIFK. En glädje som två minuter senare byttes i gamnackar då resultatet ändrades till 1-2 och Råslättseger. Det betyder att Jönköpingslaget är kvar i trean medan UIFK får kvala.