Annons
Nyheter

UIFK vann Adventscupen

UIFK hade inga större problem att ta hem segern i Adventscupen. I finalen besegrade man Torestorp/Älekulla med 2-0.
Nyheter • Publicerad 6 december 2010
Björn Arnessons och Dalstorps cup tog slut i kvarten.
Björn Arnessons och Dalstorps cup tog slut i kvarten.Foto: Labrini Stavrekas
Victor Claesson och hans UIFK satte stopp för Limmared i kvartfinalen. Här är Gustav Kettil på språng.
Victor Claesson och hans UIFK satte stopp för Limmared i kvartfinalen. Här är Gustav Kettil på språng.Foto: Labrini Stavrekas
Timmele tog sig ändå fram till semifinal.
Timmele tog sig ändå fram till semifinal.Foto: Labrini Stavrekas

I söndags gjorde 18 lag upp om segern i årets upplaga av Adventscupen. En cup som Tranemo IF arrangerar. Det bjöds på rejäla kamper och känslorna svallade över i vissa av matcherna. Precis som det ska vara med andra ord. Och lagen var minst sagt målinriktade.

– Det är bara seger som gäller idag. Allt annat skulle vara en stor besvikelse, säger UIFK:s Bekim Haxha.

Annons

UIFK som alltid brukar spela bra inomhus levererade som vanligt. I gruppspelet släppte de blåsvarta inte in ett enda mål mot motståndarna som då var Borås AIK, Högvads BK och FC Peking. Men laget tappade ändå poäng i matchen mot BAIK där kampen lagen emellan slutade mållös. I kvartsfinalen väntade Limmared för UIFK:s del. Ett Limmared som mer än gärna ville sätta rivalerna på plats.

– Det skulle kännas riktigt bra att slå dom. Rivaliteten är stor mellan oss och jag tycker inte att de är tillräckligt ödmjuka och jordnära, säger LIF:s Gustav Kettil.

Men Kettil och hans lagkamrater hade ingen chans mot UIFK. Det blev förlust med 1-4. Nästa hinder för UIFK i resan mot finalen var Timmele. Timmele spelade likt de blåsvarta riktigt tajt bakåt. De hade inte heller släppt in något mål i sin grupp och gick segrande ur sina tre gruppmatcher. Laget var lite av en skräll i mångas ögon.

– Skräll och skräll. Vi gjorde bra ifrån oss förra året också men då åkte vi ur i kvarten. Vi gick även till semifinal i Minuten cup då. Men visst det har nog gått lite bättre än vad vi hade hoppats på idag, säger Timmeles Jonas Johansson.

Johanssons lag fick också se sig besegrat av den blåsvarta maskinen. Marcus Sjöbring som coachade UIFK var nöjd med var hans mannar presterade på planen. Efter kampen hade han ett litet snack med spelarna.

– Vår bästa match idag grabbar! Men i finalen får vi inte fladdra iväg. Det kan bli retsamt kostsamt, sade han.

UIFK höll hela vägen och tog hem segern i cupen genom att vinna mot Torestorp/Älekulla i finalen. Bekim Haxha och hans lagkamrater behövde med andra ord inte åka hem besvikna och favoriterna höll.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons