UIFK tappade två poäng

Trots kraftigt spelövertag större delen av matchen så mäktade UIFK endast med att spela oavgjort.
– Vi skall hålla ledningen matchen ut, säger tränaren Micael Johansson.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2011
Ulf Lunnebjer Svensson hade i flera farliga framstötar men kom inte närmare än en ribbträff.Foto:

Det var inga glada miner hos Ulricehamns IFK efter att man spelat 2–2 hemma mot bottenkollegan Råslätt. För trots att resultatet innebär att Jönköpingslaget inte tog in något på försprånget, så var det nästan ändå som en förlust för UIFK att tappa poäng i den här matchen.

– 2–1 med tolv minuter kvar skall vi bara inte tappa. Det får bara inte bli ett mål bakåt i det läget, säger Micael Johansson.

Man nog ge honom rätt i den analysen och inte minst i ljuset av hur matchen gestaltade sig. För efter de inledande tre minuterna, då Råslätt bland annat prickade stolpen, så ägde UIFK första halvleken totalt fram till de avslutande tre minuterna. Det var det ena anfallet efter det andra och många kom via UIFK:s vänsterkant eftersom Råslätts försvar aldrig riktigt kunde komma till tals med hemmalagets fem spelare på mittfältet. Därför var Ulf Lunnebjer Svensson i princip omarkerad hela första halvlek och alltid spelbar.

Men övertaget gav endast ett mål och det kvitterade Råslätt strax före pausvilan, då hemmalaget tappade spelet totalt.

Vänsterbacken Niklas Viberg fick en smäll över höften och utgick inför andra halvlek. Då valde UIFK–ledningen att flytta ner Ulf Lunnebjer Svensson på backen och plocka in Niklas Bergving som breddare på mitten. Ett offensivt byte, ansåg man. Det må vara hänt, men spelövertaget på vänsterkanten försvann.

UIFK tog ledningen på nytt efter fint förspel av inbytte Niklas Bergving och när Tobias Arvidsson Wengbrand slog in 2–1 var det tolv minuter kvar av matchen. Det räckte ändå till för gästerna att kvittera på nytt och återigen så var det efter slappt agerande i hemmalaget.

– Vi hade det helt i egna händer men tappar två poäng. Jag tycker att vi måste kunna agera bättre mot slutet och ta alla tre. Då hade det sett betydligt bättre ut inför fortsättningen, säger Micael Johansson.