Annons
Nyheter

UIFK-planer på egen klubbstuga

Åtminstone en samlingslokal men gärna lite fler utrymmen och möjligheter till övernattningar. Det är vad UIFK planerar på Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 12 september 2013
Här i slänten är önskeläget för UIFK:s framtida klubbstuga.
Här i slänten är önskeläget för UIFK:s framtida klubbstuga.Foto: Leif Fjellström

Det har aldrig varit precis någon hemlighet att man inom Ulricehamns IFK varit besvikna över att föreningen inte fick någon samlingslokal vid Lassalyckan, i utbyte mot den som kommunen rev ute på Vistavallen. Men nu finns det planer på att i egen regi kunna reparera den missen.

– Vi har funderingar åt det hållet ja, och har skissat på några idéer och tittat på lite olika alternativ på en placering, säger ordföranden Bengt–Olof Foss.

Annons

Det, ur föreningens synpunkt, attraktivaste alternativet är en klubbstuga med placering mitt emot läktaren på Lassalyckans A–plan. Där skulle man kunna få plats med sekretariat, samlingslokal, omklädningsrum för de båda A–lagen, egen kiosk samt övernattningsmöjligheter. Det senare skulle möjliggöra en utvidgning av nuvarande verksamhet genom att börja arrangera lägerverksamhet.

– Med den placeringen så får vi en närhet till fotbollsplanerna och kan därmed ha en samlingspunkt för föreningen i anslutning till vår verksamhet, säger Bengt–Olof Foss.

Problemet är att det inte finns någon detaljplan över området och att det inte finns någon anslutning för ledningar för vatten och avlopp.

– Där är den bästa placeringen för vår del men samtidigt också den ekonomiskt tyngsta och som tar längst tid att genomföra, säger ordförande Foss.

De alternativ som man då tittat på är dels en byggnad någonstans i området runt B–planen och den nya isytan och dels något i anslutning till läktaren på A–planen.

– Det sistnämnda är lågprisalternativet, då det egentligen bara handlar om att få till en samlingslokal.

Hur långt har ni kommit i planeringen?

– Förhoppningsvis så kommer vi att kunna presentera ett förslag för styrelsen under hösten.

Finansieringen?

– Den måste också vara klar när vi kommer med förslaget och där är vi inte än. Att UIFK självt skulle kunna finansiera det här anser jag inte är möjligt utan det behövs bidrag och lån för att klara detta.

Annons

Stöttning från kommunen?

– Vi kommer naturligtvis att prata med kommunen men jag tror nog att den största biten är något vi får lösa själva. För hur vi än gör och vilket alternativ vi till slut hamnar på så handlar det ändå om ett antal miljoner kronor för att genomföra detta.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons