UIFK och Dalstorp vann igen

UIFK kunde enkelt spela hem segern mot Tord hemma på Lassalyckan. Dalstorp slog ett annat Jönköpingslag, Råslätt, på Dalshov.
Nyheter • Publicerad 14 september 2013
UIFK firade tre mål mot Tord. Här kramkalas efter Emil Laposas 2-0.
UIFK firade tre mål mot Tord. Här kramkalas efter Emil Laposas 2-0.Foto: Henrik Erickson

UIFK mötte ett Tord som ägde mycket boll i inledningen av matchen, dock utan att skapa några egentliga chanser. Två frisparkar och några flipperstudsar senare hade UIFK 2-0 genom mål på returer av Sebastian Johansson och Emil Laposa. Däremellan hade Jesper Hallqvist sett till att på ett snyggt sätt rädda en straff.

– Straffräddningen är såklart viktig för oss. Vi får 2-0 istället för 1-1 och dessutom får de en man utvisad i situationen som ger oss 2-0. Matchen ser annorlunda ut efter det, säger UIFK:s tränare Fredrik Wigeståhl.

Nick Lindgren Sjöstedt sprang ifrån Tordförsvaret och gjorde 3-0 mitt i den andra halvleken. Därefter handlade det mest om att spela av tiden för UIFK:s del.

Haga vann stort över Mjölby och UIFK har fortsatt tre poäng upp till kvalplatsen.

Dalstorp vann med 2-0. Christian Magnusson gjorde 1-0 på straff och Johan Sjögerén gjorde 2-0 i andra halvlek.

– Råslätt var oväntat uddlöst framåt. Dalstorp hade inte så mycket boll men desto fler chanser som kunde resulterat i fler mål, säger UT-sportens Leif Fjellström.

Jakob Ekstener, 16 år, gjorde A-lagsdebut i Dalstorps mål. Hans insats var mycket bra och han höll alltså nollan.

I och med segern är kontraktet i division 2 i stort sett säkrat för Dalstorps del.

I damernas division 1 mötte Nittorp också ett lag från Smålandsregionen. Nittorp åkte till Hovshaga och vann med 2-1. Starkt då Hovshaga ligger klar tvåa i serien. Klara Lindberg gjorde Nittorps båda mål i den första halvleken.

Till sist. Limmared åkte under lördagseftermiddagen på en blytung förlust i division 4 södra. 4-3 vann bottenkollegan Annelund med på hemmaplan och nu blir det tufft för Limmared att klara kontraktet. Gällstad vann hemma mot Sätila med 3-1. Gällsad är fem poäng från kvalplats uppåt.