Annons
Nyheter

UIFK kommer alltid tillbaka

Vinna eller försvinna på idag? Egentligen inte. För UIFK har kommit igen tidigare efter att ha spelat i fyran.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

Det har definitivt inte bara varit spel på nationell serie–nivå för Ulricehamns IFK under 2000–talet. För när laget i dag avslutar sin tolfte säsong på den här sidan sekelskiftet har man förvisso spelat sju säsonger i trean samt ett år i division två men även fem år i fyran. Faktiskt så har det även varit riktigt nära att det blivit division fem en gång, för 2001 slog UIFK seriesegrande Kinna i sista omgången och räddade därmed kvalplatsen. Vilken sedan förvaltades till nytt kontrakt efter oavgjort mot Fristad och seger över Våmb.

2008 var det ytterst nära att det återigen blivit kvalspel för att hänga kvar i fyran. Efter att året innan ha trillat rakt igenom trean räddade UIFK sig kvar genom att Limmared endast nådde oavgjort i sista omgången.

Så även om det trots alla förhoppningar skulle sluta illa i eftermiddag, så går det ändå att hitta tröst i historien – UIFK har alltid kommit tillbaka.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons