Annons
Nyheter

UIFK höll nollan igen

För andra matchen i rad höll UIFK tätt bakåt. Det gav seger med uddamålet borta mot Skene.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2010

Besöket på Vävarevallen i Skene slutade med tre nya poäng för UIFK. Matchens enda mål gjordes av Zydrunas Ruminas åtta minuter före pausvilan.

– Vi borde egentligen ha punkterat matchen i första halvlek. Vi spelade ut Skene, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Annons

Det pigga anfallsspelet UIFK visade upp i första halvlek mattades något i den andra. Då fick försvaret istället visa upp sina kvaliteter.

– Det ser stabilt ut bakåt. Skene tar sig in i matchen men skapar egentligen ingenting, säger Johansson.

Hemmalagets bästa, och möjligen enda, målchans kom tidigt i matchen. Ett stolpskott som eventuellt kunde ändrat matchbilden.

– Sådant jämnar ut sig. Oskar Forsberg var helt fri med målvakten som fick en hand på bollen och vi hade ytterligare några riktigt vassa lägen mot slutet av matchen, säger Micael Johansson.

I och med segern är UIFK ett av fem lag som står på sex poäng i toppen av tabellen. Läget ser med andra ord ljust ut i säsongens initialskede.

– Absolut. Det enda negativa i Skene var att Tomas Jaskyz vrickade foten ganska så illa i slutet av matchen. Vi får se i veckan om han kan spela mot Lerum på lördag, säger Micael Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons