UIFK åkte på stjärnsmäll – Hössna vände i derbyt

UIFK åkte på en riktig stjärnsmäll i division 3-fotbollen. Topplaget IFK Skövde vann med förkrossande 7–0 på sin hemmaplan. I femman vände Hössna till 3–2-seger borta mot Timmele.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2014

Efter att ha hållit nollan hemma mot IFK Falköping senast fanns viss optimism hos nästjumbon UIFK. Men borta mot IFK Skövde hade laget inte skuggan av en chans.

Redan efter sex minuter stod det 2–0 och matchen var definitivt avgjord redan i halvtid, när skaraborgarna ryckt i från till 5–0.

Slutresultatet 7–0 innebär att Skövde åtminstone tillfälligt tog över serieledningen, medan UIFK fortsatt ligger näst sist, tre poäng från kvalstrecket.

I division 5 såg jumbon Timmele länge ut att gå mot sin första seger när Hössna gästade Idrottsparken i ett prestigeladdat derby. Hemmalaget ledde med 2–0 en bit in i andra halvlek efter två mål från Sebastian Lind. Men mellan 52:a och 74:e matchminuten vände Hössna till seger genom mål från Mattias Lindgren, Leo Strålin och Jimmy Bengtsson.

Timmele har fortsatt bara en ynka poäng och är nu åtta poäng bakom lokalrivalerna som trots segern ligger kvar på negativ kvalplats.

Mer om den lokala fotbollen i lördagens UT.