Annons
Nyheter

UIF vill arrangera cuptävlingar – tackade nej till JSM

Något junior-SM för skidåkare anordnas inte i Ulricehamns kommande vinter. UIF tackade nej när de fick en förfrågan om samarbete med Borås SK.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2011
Foto: Arkivfoto

– Borås SK hörde av sig för en och en halv månad sedan och undrade om vi ville arrangera junior-SM tillsammans med dem nästa säsong, säger Stefan Jalderyd, vice ordförande i UIF:s skidsektion.

Anledningen till det negativa beskedet från UIF:s sida beror på att föreningen upplever att en tävling uppdelad på två orter blir stökig för åkarna och dessutom vill UIF ha längre framförhållning inför ett arrangemang av den storleken som ett junior-SM är.

Annons

Istället för svenskt mästerskap kan det bli cuptävlingar i de nya konstsnöspåren i Ulricehamn kommande vinter.

UIF har ansökt om att få anordna deltävlingar i Sverigecuperna för senior- och juniorskidåkare, Team sportia cup och Scandic cup.

– Senast i mitten av juni får vi besked från skidförbundet om vi får arrangemanget, säger Stefan Jalderyd.

Eftersom tävlingskalendern är ett stort pussel som bygger på att tävlingarna ska passa ihop tidsmässigt med varandra har inte UIF ett eventuellt tävlingsdatum än.

Senast som liknande tävlingar kördes i Ulricehamn var år 2009 då UIF i samarbete med Tvärreds IF anordnade Skandinaviska cupen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons