Annons
Nyheter

UIF utan chans i Alvesta

Ulricehamns IF har kniven på strupen hemma i Lassarinken på lördag. Det efter en 5-0-smäll i den första kvalmatchen i Alvesta. Nittorp vann mot Nässjö efter avgörande i sista perioden.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2012

UIF hade en tung kväll i Alvesta och bortalaget fick aldrig hål på sin gamle lagkamrat William Rahm i Alvestas mål som spikade igen.

Det stod 0-0 till mitten av den andra perioden. Då, på tre olyckliga minuter för UIF:s del, gick Alvesta fram till 3-0. Den ställningen stod sig perioden ut. I sista perioden gjorde hemmalaget helt avgörande 4-0 tidigt och matchen slutade 5-0.

Annons

– UIF hade 17 skott på hela matchen. Det såg inte alls bra ut. I andra perioden small det bara till och UIF var efter det aldrig nära att komma tillbaka in i matchen, säger Labrini Stavrekas som bevakade matchen för UT:s del.

Nittorp låg under flera gånger i matchen mot Nässjö men efter kvittering till 3-3 i slutet av andra perioden kunde Nittorp under de sista 20 minuterna gå ifrån till seger med 6-3. Mattias Remstam var via mål eller assist inblandad i alla Nittorps mål utom det sista.

Noterbart från den första kvalomgången är att lagen från UIF:s och Nittorps serie hade det svårt. Nittorp och Varberg vann sina matcher - i övrigt idel segrar för lagen från den sydöstra serien.

Kvalet till division ett fortsätter med returmöten på lördag.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons