Det blev ett dramatiskt slut på UIF:s bortamatch i Alingsås under onsdagskvällen. Laget var på väg ifatt Sörhaga men släppte två puckar i öppen kasse.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2015

Det var en mycket bitter och irriterad Daniel Elofsson efter matchen.

– Det vi hade mot Nittorp hade vi inte i dag. Det är många i laget som ska titta sig i spegeln och fråga sig vad de gjorde på isen, säger UIF:s tränare.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i numerärt överläge inför de 79 åskådarna i Nolhalla. Ledningen utökades till 2-0 sent i den andra perioden.

När det sedan blev 3-0 tidigt i tredje perioden såg det mörkt ut för UIF, som dock repade mod. 1-3 och 2-3 av Patrik Andersson respektive Linus Drott kom inom en minut.

– Då hade vi vittring men tyvärr kan vi inte utnyttja det, säger Daniel Elofsson.

Uppförsbacke igen när Sörhaga gjorde 4-2 med 4.40 kvar att spela. Repliken kom snabbt från UIF:s Viktor Kilén och det fanns mer än tre minuter kvar för att jobba in en kvittering.

Med två minuter kvar att spela tog UIF ut målvakten Tim Norén. Det draget lyckades inte den här gången. Hemmalaget gjorde snabbt 5-3 och när Norén sedan lämnade buren för båset en andra gång så ringde det igen.

– Vi gjorde ingen bra match i det stora hela. Vi var inte där och åkte inte skridskor. Vi gömmer oss och visar oss inte. Jag är fruktansvärt besviken på det som vi presterar. Vi ska vara ett topplag men agerar inte som ett sådant, säger Daniel Elofsson.

Noterbart är att Sebastian Mårtensson i hemmalaget var inblandad i fem av lagets sex mål.

Eftersom Kungälv föll mot Töreboda med 4-1 är det fortsatt tre poäng som skiljer UIF från en plats bland de tre första vilket skulle innebära vidare spel i februari.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (11.24) Sebastian Mårtensson (Niclas Mårtensson, Erik Martinsson).

ANDRA PERIODEN

Mål: 2-0 (7.56) Sebastian Mårtensson (Niclas Mårtensson).

TREDJE PERIODEN

Mål: 3-0 (2.55) Niclas Mårtensson (Sebastian Mårtensson), 3-1 (4.30) Patrik Andersson (Linus Tisell, Oskar Bygård), 3-2 (5.31) Linus Drott (Sebastian Meijer, Jonas Nilsson), 4-2 (8.15) Niklas Rosvall (Sebastian Mårtensson, Erik Martinsson), 4-3 (16.40) Victor Kilén (Linus Drott, Sebastian Meijer), 5-3 (18.15) Sebastian Mårtensson (Niklas Rosvall, Niclas Mårtensson), 6-3 (9.27) Anton Frisk.

Skott: 33-31 (9-9, 13-9, 11-13)