Annons
Nyheter

UIF ska våga framåt

Mera mod framåt skall ge fler poäng åt UIF i vinter.
Nyheter • Publicerad 30 september 2010
Äldst och yngst. Samma år som Daniel Elofsson träffade sin sambo Linda, så föddes Christoffer Ferm. Men förhoppningsvis så klarar Christoffer att stå på egna ben framöver och Daniel koncentrera sig på annat än att hålla masken inför kameran..Foto: Leif Fjellström
Hasse Hansson har fortfarande tränarblicken med sig i ishallen.Foto: Leif Fjellström

När fotbollslaget Elfsborg föll mot Napoli i Europa league–kvalet i augusti så innebar det också att ishockeylaget Ulricehamns IF fick ett annat försvarsspel. För UIF–tränaren Hasse Hansson såg den matchen och blev imponerad av italienarna.

– När Napoli ställde om så gick det fort att komma till anfall. Inga pass i sidled men inte heller några långa chansbollar, utan ett genomtänkt snabbt spel som gick rätt på mål. Så skall ju vi också spela, säger Hasse om idén han fick den gången.

Annons

Därför blir det förhoppningsvis ett lite annat spel som åskådarna får se i Lassarinken den kommande säsongen. Styrspelet är lagt åt sidan och i stället så blir det ett betydligt offensivare UIF som skall förlägga spelet i motståndarnas försvarszon.

– När vi får tag i pucken så skall vi snabbt till anfall. Killarna skall ha modet att gå rakare på mål i stället för att tappa tempo genom sidledspass. Tappar vi sedan pucken så är tanken att vi skall sätta press högt upp, säger Hasse.

– Vi har tränat på det här och killarna har också bivit betydligt bättre på att komma upp i banan fortare och att våga gå på mål.

Att sätta in pressen högt upp kräver bättre styrka och kondition är att backa hem till blå men det är inget som oroar tränare Hansson. En bra genomförd sommarträning där tränarteamet Hasse Hansson/Patrik Ferm hållit i styrke–, spänst– och snabbhetsträningen medan Marcus Jönsson svarat för konditionsdelen.

– Våra tester visar att killarna har höjt sin fysiska status under försäsongsträningen och det stämmer med hur det sett ut på träningsmatcherna. Vi orkar att genomföra vår spelidé och kommer att avgöra många matcher i sista perioden genom vår styrka.

Hur långt har ni kommit i era förberedelser inför seriestarten?

– Vi är där jag hade hoppats vi skulle vara. Som vanligt har det varit en del skador och sjukdomar men som helhet så är det bra. I den sista träningsmatchen så fick vi köra med tre uppställningar om två backar och en center men hade fyra ytterforwardspar. Det innebar att det blev nya formationer hela tiden men killarna löste det mcyket bra och det tar jag som ett tecken på att man kan sitt grundspel och känner sig trygg i den roll man har.

Efter tidigare säsonger så har man kommit fram till att det saknats matchvinnare. Vem sticker ut i årets trupp?

– Vi gjorde för lite mål förra säsongen men det går inte att hänga upp den biten på en enda spelare. Killarna är snabbare och rappare i sin åkning, kommer att jobba hårdare framför motståndarkassen och alla femmorna får fhjälpas åt att hänga in ett par kassar.

Vad blir nyckeln till framgång?

Annons

– Att vi går ut och kör på för att vinna just den här matchen.

Alvesta SK, Boro/Vetlanda HC, Helsingborgs HC, Jonstorps IF, Kallinge-Ronneby IF, Limhamn Limeburners HC, Nässjö HC, Osby IK, Tyringe SoSS, Vimmerby HC, Värnamo GIK, Åseda IF.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons