Annons
Nyheter

UIF satsar på framtiden

Allvaret börjar i helgen och med ett helt nytt lag bygger UIF inför framtiden.
Nyheter • Publicerad 23 september 2010
Det nya UIF: Elin Andersson, Sandra Öberg, Amanda Friberg och Lisa Kampf.
Det nya UIF: Elin Andersson, Sandra Öberg, Amanda Friberg och Lisa Kampf.Foto: Leif Fjellström

På lördag är det seriepremiär för UIF:s damer när Arvika har det första sammandraget i Arvika för division I VSN. Fyra matcher står på programmet för damerna. Fast det där med damer är nog ett missvisande namn. Tjejer är nog en mer adekvat beteckning på ett lag där Sandra Öberg är äldst med sina 17 år.

– Det blir en tuff säsong för våra tjejer och det stora målet blir att hänga kvar i ettan, säger lagledaren Niklas Andersson.

Annons

Med tanke på att UIF förra säsongen spelade i elitserien, är det kanske en något förvånande blygsam målsättning inför premiären i ettan. Men det beror förstås på hur starkt lag an kan mönstra och där har det skett ordentliga förändringar från i våras.

– Vi har tappat alla spelare med elitserierutin. Det är bara Sara Lundin som eventuellt kan komma in i laget efter nyår men även det är högst osäkert, säger Niklas Andersson.

Sara studerar i Göteborg och vill inte ge klartecken till spel innan hon säkert vet att det går att kombinera med studierna. Dessutom finns Jenny Sundh som en liten joker eftersom även hon bor i Göteborg och därmed kan träna tillsammans med Sara.

– Skulle vi få in Sara i laget så lyfter hon även de andra tjejerna och jag tror att det då ser ganska ljust ut för fortsättningen.

UIF slutade seriespelet i våras med att hamna på kvalplats men valde att tacka nej till kvalspel och degraderade därmed sig självt ner i ettan. Den bakomliggande orsaken var förslaget att elitserielagen bara skulle innehålla tre spelare och det är något som gynnar föreningar med stark ekonomi. Så när det dessutom fanns frågetecken för Linnéa Larssons och Sara Lundins spelande den kommande säsongen så tog UIF beslutet att självmant gå ner i ettan.

– Alla tjejerna ville gärna försöka kvala kvar laget och fortsätta i elitserien, men när vi inte ville fortsätta satsningen så valde de att gå till andra klubbar och det har vi full förståelse för, säger Niklas Andersson.

Därför är det ett mycket ungt lag med enbart egna produkter som UIF går till spel med. Något som också får till följd att det inte finns spelare kvar till ett andralag.

– Men det kan ändra sig redan till nästa år. Då blir det troligtvis också en förändring i seriesystemet och som innebär att det blir färre division I–lag och att tvåan hamnar i förbundets seriepyramid. Därför vill vi gärna vara kvar i ettan för att få in vårt andralag i division II, säger Niklas Andersson.

Årets seriespel spelas under fyra sammandrag, varav tre innebär spel både lördag och söndag. Premiär alltså nu till helgen i Arvika och serien avslutas med sammandrag i Ulricehamn första helgen i april 2011.

Spelare 2010/2011:

Sandra Öberg

Elin Andersson

Amanda Friberg

Lisa Kampf

Sara Lundin?

Jenny Sundh?

Spelarförluster:

Zha Wenting

Linnéa Larsson

Hanna Nyberg

Emma Väyrynen

Elin Hultin

Jeanette Lindberg

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons