UIF räckte inte till mot HC Dalen

Med elva ordinarie spelare sjuka var det ett klart decimerat UIF som ställde upp mot HC Dalen. Ulricehamn räckte inte till mot serieledaren och fick lämna Smedjehovhallen utan att ha gjort ett enda mål.
Nyheter • Publicerad 3 november 2013
Haris Becirbegovic var tillbaka i UIF:s mål och trots fyra insläppta mål gjorde han en stark insats mot serieledande HC Dalen.Foto: Carina Carlzon

Det blev en klar förlust för Ulricehamn i söndags kväll och för första gången i årets seriespel fick laget lämna isen utan att ha producerat ett enda mål.

UIF tvingades rulla runt på endast 14 utespelare eftersom elva spelare var sjuka och det märktes särskilt under den avslutande perioden, varken den fysiska kraften eller den mentala närvaron fanns då i laget.

Haris Becirbegovic i UIF-målet tvingades kapitulera tre gånger under den sista akten.

– Målvaktens prestation går hand i hand med utespelarnas prestation och det märktes tydligt under de sista 20 minuterna, säger Haris Becirbegovic.

Han tycker UIF tappade positionerna helt under den avslutande perioden och det var därför som målen trillade in. Tre av Dalens fullträffar i matchen kom när UIF spelade boxplay.

Haris, som missat fyra matcher efter att ha drabbats av en hjärnskakning, var trots fyra insläppta den främste spelaren i Ulricehamn mot Dalen.

– Det kändes bra, jag var tät och följsam.

Det ingripande som kan komma att gräma honom lite extra är matchens första mål. HC Dalens Mattias Pettersson sköt och Becirbegovic gick ned för att täcka pucken med bröstet men pucken tog på Mikael Svensk klubba och ändrade riktning.

Målet kom redan i den tredje minuten men efter det spelade Haris upp sig rejält och var den UIF-are som kunde ta åt sig äran mest till att Dalens ledning inte var betydligt större inför den sista perioden. Totalt blev det en räddningsprocent på 90 procent för Haris och han motade 36 skott.

Under Becirbegovic frånvaro värvade UIF Tim Norén och Norén har spelat stabilt i de fyra matcher som han har vaktat kassen.

– Det är roligt med tuff konkurens, jag vill vara förstemålvakt och det är det jag jobbar för, säger Haris Becirbegovic.

Återstår att se vem av Becirbegovic och Norén som får förtroendet på onsdag då Vänersborg står för motståndet.

Förutom målvaktsfrågan kommer Pether Eriksson, tränare i UIF, fundera en del på vilka spelare som han har tillgängliga mot Vänersborg.

– Jag hoppas att några tillfrisknar men alla elva kommer inte att var klara för spel, säger han.

De senaste återbuden inför matchen mot Dalen kom i söndags morse och alla frånvaro ledde till att Kim Bodeklint fick debutera i A-laget. Kim gjorde inte bort sig men det var en svår match att visa upp sig i. Dalen tog kommandot från början och pressade effektivt tillbaka UIF i egen zon i princip under 60 minuter.

Töreboda, som ligger på placeringen efter UIF i tabellen, förlorade också och Ulricehamn ligger kvar på en fjärdeplats i serien men avståndet till de tre lagen ovanför ökade.

Dalen–Ulricehamns IF 4-0 (1–0,0-0,3-0)

Första perioden

Mål: 1–0 (3,13) Mattias Pettersson ass. Björn Gustafsson, Johan Nilsson.

Tredje perioden

Mål: 2–0 (1,00) Mattias Pettersosn, ass Tom Danielsson och David Fredriksson, 3–0 (10,53) Mattias Pettersson ass. Andreas Zöllner och David Fredriksson, 4–0 (14,29) Johan Nilsson, ass. Andreas Zöllner och Björn Gustafsson.