Annons
Nyheter

UIF körde över BHC

Det blev en klar seger för UIF i derbyt borta mot Borås HC med 1-4. BHC såg ganska tama ut men det förtar inte UIF:s prestation som var aggressiv från start.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2014

UIF tog kommandot direkt i säsongens första derby i hockeytvåan mot Borås HC, tillika första mötet dessa klubbar emellan på decennier. Hemmalaget BHC drog på sig utvisningar direkt och i andra powerplayet kunde Victor Kilén göra 0-1. Det hade då gått fyra minuter av matchen och UIF satte sig direkt i förarsätet vilket inte BHC kunde ändra på.

Tvärtom körde Ulricehamnarna över Borås både på planen och på läktarna. Visserligen kvitterade hemmalaget i början av andra men det hindrade inte UIF att göra en ovanligt bra period i övrigt som ledde till ledning 1-3 vilket i slutperioden fastställdes till 1-4.

Annons

I stort kunde bortaspelarna göra ganska mycket som de ville under matchen men de utnyttjade också det och spelade både klokt och aggressivt.

– Det var tre sköna poäng och det är alltid roligt att vinna ett derby, säger tränare Daniel Elofsson efter lagets första seger för året.

Tommy Johansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons