Annons

UIF hockey spelar derby mot Borås

På fredagskvällen spelar UIF hockey höstens första träningsmatch. Det blir derby direkt när Borås HC står för motståndet i Lassarinken.
ishockey • Publicerad 24 augusti 2016
Foto: Jonas Emtervall
Foto: Jonas Emtervall

Derbyn redan på försäsongen brukar inte höra till vanligheterna. Men nu åkte ju Borås, precis som Nittorp, ur hockeytvåan i våras. UIF kommer därmed inte att få några möten med lokalrivalerna under vinterns seriespel.

UIF har varit på is i tre veckor och har totalt sju nyförvärv i truppen. Fem av dem har kontrakt för säsongen, medan Anton Lindström och Jacob Brüggemann än så länge är på provträning.

Annons

– Anton kommer från ett års uppehåll och det märktes att han låg efter när han kom. Men han har tagit sig väldigt snabbt och det syns att det är en spelskicklig back. Han har kvaliteter som vi behöver, säger Emanuel Ragnar i UIF:s sportgrupp.

– Brüggemann testar vi som center. Han är väldigt rapp på skridskorna och vill verkligen utvecklas. Han bor i Hjältevad, mellan Eksjö och Vimmerby, och åker mellan 13 mil enkel väg till träningarna fyra gånger i veckan. Det visar ju att han vill någonting.

UIF är i princip klart med sitt lagbygge. Målvaktssidan är undantaget. Där är fortfarande Tim Norén ensam seniormålvakt. Bakom finns i nuläget enbart juniorer.

En annan nyhet är att Patrik Andersson är med på isträningarna. 32-åringen, som är UIF:s bäste målgörare och poängplockare genom tiderna, har dock inte bestämt om han ska spela någon hockey i vinter.

– Vi har snackat några gånger och nu var han sugen på att gå på is. Han får köra några veckor för att se hur motivationen är, säger Emanuel Ragnar.

Derbyt mot Borås startar klockan 19 i morgon.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons