Annons
Nyheter

UIF har chansen – Nittorp borta

Det blir en tredje och avgörande match mellan UIF och Boro/Vetlanda i morgon. UIF som var piskat att vinna höll nerverna i styr och besegrade sina motståndare med siffrorna 4-1.
För Nittorps del är säsongen slut.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2011
Kalle Rydberg i kamp med både motståndare och linjeman.
Kalle Rydberg i kamp med både motståndare och linjeman.Foto: Labrini Stavrekas

Lättade och glada UIF-spelare lämnade isen som vinnare. Boro/Vetlanda fick se sig besegrat i Lassarinken. Det innebär att en tredje och avgörande match lagen emellan väntar i morgon, också den på hemmais.

– Vi spelade stabilt i dag och fick dom ur balans. Vi var effektiva och gjorde inte många misstag i egen zon, konstaterar målvakten Tommy Johansen.

Annons

UIF spelade som Johansen säger stabilt och fick det viktiga förstamålet i matchen. Linus Drott inledde målskyttet efter en tilltrasslad situation. Efter det fanns det fler bud på UIF-mål. Spelarna i hemmadressen prickade bland annat ribban och missade öppet mål i samma sekvens.

Hemmalaget kontrollerade spelet men Boro/Vetlanda fick in en kvittering sex minuter in i andra perioden. Målet kom när gästerna spelade i numerärt överläge. UIF replikerade snabbt. Tre minuter senare hade en puck från David Bjurstens klubba retligt letat sig in mellan benen på Boros målvakt. Patrik Andersson hade också fått in en fullträff. 3-1 var således ställningen halvvägs in i andra perioden. En period som blev lite sönderryckt av utvisningar. Likt matchen i torsdags, försökte motståndarna få UIF ur balans med tjuvnyp och snack. Den här gången lyckades inte den taktiken.

– De var framme några gånger och hackade och slog. Det är väl bara bra om de slösar energi på mig om de tycker jag är värd det, säger Johansen.

Man kan förstå att motståndarna ville få Johansen ur balans. Han spelade riktigt bra och motade till slut 38 skott i matchen. Till skillnad från den föregående matchen kunde Johansen och hans lagkamrater jubla ordentligt efter slutsignalen. Det blev till slut 4-1 till UIF. Robin Thorstensson satte det sista målet i öppen kasse.

– Det var gott att stänga igen lite i dag. Jag kan inte vara helt nöjd för jag vill ta alla puckar. Men nu är man tillbaks till det vanliga spelet. Förra matchen fick jag ingen bra start.

– Boro är ett bra lag. Nu står det 1-1 i matcher och det blir ingen lätt match som väntar. Det som talar för oss är lagmoralen och hemmaplan, säger Johansen

Tränaren Hasse Hansson kunde konstatera att hans mannar vann rättvist.

– Vi var spända första tio men sen hade vi bra koll på matchen. Idag fick vi in puckarna och var hetare framför mål. Just nu har jag inga tankar på morgondagens match. Först ska jag äta, koppla av och njuta av segern en timme.

Nittorp förlorade sin match mot Tyringe med 2-4. Allt avgjordes i tredje perioden. Nittorp fick två utvisningar och spelade tre mot fem, och efter det gick Tyringe från 1-1 till 1-4 på kort tid.

UIF-Boro/Vetlanda

4-1 (1-0,2-1,1-0)

Tommy Johansen (Daniel Lindqvist) - Anders Martinsson, Rickard Thorstensson, Victor Kilén, David Bjursten, Robin Sprigg - Nicklas Karlsson, Erik Martinsson, Kalle Rydberg, Oskar Bygård, Patrik Andersson - Mikael Svensk, Björn Gustafsson, Linus Drott, Daniel Elofsson, Sebastian Hellman - Linus Bergman, Robin Thorstensson, Christoffer Ferm, Anton Fransson, Michael Eklöf.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (5.04) Linus Drott (Sebastian Hellman)

Utvisningar: UIF 1x2, BVHC 2x2

Skott: 11-11

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-1 (6.34) Alexander Amundson (Mike Hanna) pp1, 1-2 (8.38) David Bjursten (Linus Drott, Erik Martinsson) pp1, 3-1 (9.59) Patrik Andersson (Erik Martinsson)

Utvisningar: UIF 4x2, 1x2+10, BVHC 3x2

Skott: 10-13

TREDJE PERIODEN

Mål: 4-1 (18.41) Robin Thorstensson, öppen kasse

Utvisningar: UIF 3x2, BVHC, 2x2

Skott: 11-15

Skott totalt: 32-39

Domare: Johan Lindh, Jönköping

Publik: 510

UT-märkta

Tommy Johansen

David Bjursten

Robin Sprigg

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons