Annons
Nyheter

UIF hänger kvar i serietoppen

En godkänd bortamatch, det betyget ger UIF-tränaren Hasse Hansson sina spelare efter segern mot Skara.
Nyheter • Publicerad 29 november 2011

Hemmalaget inledde starkast men UIF tog sig relativt snabbt in i matchen och när Linus Drott slog in matchens första mål i power play var det inledningen på en UIF-dominerad period i matchen.

– Stundtals var vi parkerade i Skaras zon och hade riktigt bra tryck mot deras mål, säger Hasse Hansson.

Annons

Michael Eklöf ökade på Ulricehamns ledning men mitt under det säkra spelet smög sig ett misstag in och UIF bjöd hemmalaget på ett mål.

I Hanssons analys av matchen är det slarv med pucken i mittzon som är svagheten hos Ulricehamn. Upprepade gånger tilläts Skara komma till snabba spelvändningar på grund av ofokuserade uppspel från UIF:s sida.

När passningar och överblicken i uppspelsfasen inte alltid var den bästa är Hasse Hansson desto mer nöjd med UIF:s spel i box play.

I mittperioden hade UIF tolv utvisningsminuter mot Skaras åtta men Ulricehamn släppte inte in ett enda mål.

– De som spelade i numerärt underläge slet och gjorde ett riktigt bra jobb. Det var avgörande för att vi vann den andra perioden.

I den avslutande perioden hittade UIF tillbaka till det säkra spelet som presterades under matchinledningen men Skara gav inte upp och med ett reduceringsmål efter knappt 15 minuter satsade laget på att ta ut målvakten i matchens slutskede. Då slog Linus Bergman in UIF:s fjärde mål i kvällen och fastställde

Skara–UIF 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

Första perioden

Mål: 0–1 (4,28) Linus Drott ass. Daniel Elofsson, 0–2 (5,37) Michael Eklöf ass. Linus Bergman, 1–2 (12,32) Andreas Adolfsson.

Skott: 4-11

Utvisningar: SIK: 1x2 UIF:1x2

Andra perioden

Mål: 1–3 (5,58) Linus Drott ass. Daniel Elofsson och Nicklas Larsson.

Skott: 11-7

Utvisningar: SIK: 4x2 UIF:6x2

Tredje perioden

Mål: 2–3 (14,54) Robin Lilja, 2–4 (19,37) Linus Bergman ass. Oskar Bygård.

Skott: 7-13

Utvisningar: UIF:1x2

Skott totalt: 22-31

Domare: Daniel Söderberg

UIF:s lag: Patrick Bilan (Stig Salomonsson) - Viktor Kilén, Daniel Bäckström, Linus Drott, Daniel Elofsson, Kristoffer Sigurd - Joni Kauppi, Rickard Thorstensson, Jeff Axelsson, Oskar Bygård, Patrik Andersson - Emil Ivarsson, Tomas Svensk, Linus Bergman, Nicklas Larsson, Michael Eklöf - Robin Melltoft, Robin Thorstensson, Linus Tisell, Tim Sprigg och Christoffer Ferm.

Patrick Bilan

Kristoffer Sigurd

Linus Drott

UT-delade av Hasse Hansson

! Stig Salomonsson, född 1968, var med i UIF som målvaktsreserv när Tobias Nilsson spelade juniormatch och Jonatan Grennard är skadad i sitt nyckelben.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.