UIF föll mot serieettan

Lika mörkt som decemberkvällen var kanske inte UIF:s spel mot Varberg. Men laget var aldrig nära att rubba serieledarna igår.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011

Det blev en tråkig avslutning på höstsäsongen för Ulricehamn, med endast ett mål framåt var UIF inte i närheten av att rå på serieledande Varberg.

– Vi gör för många enkla misstag och individuella fel för att vara nära en seger i dag, säger UIF:s tränare Hasse Hansson.

Ett litet hopp tändes ändå i UIF-lägret i slutet av mittperioden. Tim Sprigg reducerade till 1–3 efter en tilltrasslad situation framför Varbergsmålet i den 18:e minuten. Den lilla ljusglimten säcktes effektivt av gästerna som en minut senare sköt in sitt fjärde mål i matchen och psykologiskt fick till en 4–1-ledning sex sekunder före den andra periodpausen.

UIF fick en bra möjlighet att komma ikapp i målprotokollet när gästerna åkte på en utvisning precis i inledningen av den sista perioden. Emil Ivarsson, Patrik Andersson, Jeff Axelsson, Rickard Thorstenson och Nicklas Larsson inledde power play-spelet från UIF:s sida. I likhet med övrigt spel i numerärt överläge i matchen lyckades inte Ulricehamn få till något ordnat spel och den här gången blev det inte ett enda skott mot Varbergsmålet.

– Vårt power play är inte spetsigt, säger Hasse Hansson.

Däremot presterade Ulricehamn bra spel i box play. När laget tvingades till spel fyra mot fem första gången igår var det hårt arbetet och tydligt agerande från alla på isen i UIF-dress och Varberg fick bara till ett skott mot Patrick Bilan i UIF-målet. Även inledningen på nästa box play var bra men precis när ett plus i kanten skulle noteras för UIF slog gästerna in 0–2.

Ulricehamn hade ett litet tryck i inledningen av mittperioden där bland annat bröderna Thorstenson hade ett samspel som slutade med skott från Rickard mitt på målvakten. Kort därefter var det Daniel Elofsson och Kristoffer Sigurd som oroade i Varbergs zon men Sigurds skott gick utanför mål.

UIF kom aldrig närmare än så och nu väntar ett jul- och nyårsuppehåll för laget. Troligen ett välkommet sådant eftersom laget inte har varit hundraprocentigt i sina insatser de fyra senaste omgångarna.

Med Mikael Svensk tillbaka i laget efter årsskiftet och en Sebastian Hellman i form kan det bli en rolig start på 2012 för Ulricehamn som i dagsläget ligger tvåa i tabellen.