UIF föll knappt mot Helsingborg

Efter veckor av förberedelser går UIF ut och gör en plattmatch när det verkligen är allvar.
– Förstår inte hur man kan gå ut och inte vara med från start, säger assisterande tränaren Patrik Ferm.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2009
Anders Martinsson och Pontus Gunberg försöker få bukt med Helsingborgs spelare i förra mötet. I de två första perioderna lyckades inte det något vidare. Hur går det i kväll?Foto: Carina Carlzon

Det stod klart ganska tidigt i höstas att det inte skulle bli Allettan för UIF utan man skulle få spela i fortsättningsserien. Därför trodde nog de flesta att det skulle vara ett taggat gäng tigrar som inledde vårseriespelet mot höstens jumbo Helsingborg. Men ack så de bedrog sig.

För det tog 1.37 för gästerna att markera hur kvällen skulle bli genom att då göra första målet. Det hjälpte inte att UIF kunde kvittera i samma period - Helsingborg ägde matchen.

Andra perioden blev direkt pinsam ur hemmaögon sett och frågan är hur ett lag kan träna så mycket och ändå klara av att prestera så lite. Två dundermissar från UIF gav två mål bakåt och då ställde tränaren Erik Svenningsson in Dennis Karlsson i målet i stället för William Rahm.

Det blev en markant uppryckning i tredje perioden men det var så dags då. Närmare än en reducering till 2-3 kom man inte trots att det fanns bud på kvittering ett par gånger om.

– Vi förstod att det skulle bli en svår match eftersom Helsingborg nu har ett bra lag. Spelar med snabba spelvändningar och sedan komma i fart, säger assisterande tränaren Lennart Selin.

– Vi får fokusera på det som är bra och tra med oss tredje perioden till nästa match.

UT tycker...

... att detta var bedrövligt att skåda. Det var många individuella prestationer men lagets insats går inte att bedöma. För den fanns inte. Om man åtminstone krigat för poängen så hade det varit en sak. Men nu tog man inte ens upp kampen med motståndarna förrän det blivit ett rallarslagsmål i mitten av tredje. Lägga sex dagar i veckan på hockey för att sedan inte göra mer under match - det pekar åt en lång hockeysäsong i år igen.