UIF föll i hemmapremiären

UIF får vänta på säsongens första fullpoängare. I hemmapremiären blev det förlust med 2-5 mot HC Dalen.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2013

Gästande Dalen tog en klar seger över UIF men assisterande UIF-tränaren Daniel Elofsson är inte alltför deppig efter förlusten.

– Det är ett topplag vi möter och jag blir inte förvånad om Dalen kommer att vinna den här serien med stor marginal.

Matchen första chans var UIF:s men sedan tog Dalen över.

0–1 petade en omarkerad Mattias Pettersson in före matchklockan hade tickat upp i fem minuter. Trots att gästerna drog på sig fem tvåminutersutvisningar under den inledande perioden skapade UIF få målchanser.

– Vi följde inte planen som vi har när det gäller spel i numerärt överläge och då blir det svårt, säger Elofsson.

I mittperioden växlade UIF upp sitt spel och med matchens hårdaste skott sköt Rickard Thorstensson in 1–2. Några skär innanför offensiva blå skickade Thorstensson iväg en projektil rakt in i Dalen-målet. Direkt efter reducering fick Oskar Bygård ett friläge som målvakten räddade. Då var UIF på gång.

Knappt fem minuter efteråt blev Jonas Nilsson utvisad och då gjorde Dalen sitt andra mål i numerärt överläge i matchen. När UIF inte var effektivt i spel med en man mer på isen var Dalen desto mer säkert. UIF fick ett gyllene läge till reducering precis före den andra pausvilan när de fick spela sex mot fem då Dalen hade en avvaktande utvisning emot sig. Hemmaspelarna kunde dessvärre inte utnyttja möjligheten

I sista perioden tvingades Haris Becirbegovic släppa in 1–4 efter ett rappt Dalenanfall och 1–5-målet kom i eftersvallet av en utvisning på UIF:s Victor Kilén.

De 503 åskådarna som besökte Lassalyckan fick avslutningsvis se fint samspel när Christoffer Brorsson med bra fart i benen tog sig in i offensiv zon och passade in till Patrik Andersson framför mål. Återvändaren Andersson satte distinkt 2–5.

Backen Mikael Svensk saknades i UIF på grund av skada. Han fick utgå efter halva matchen i premiären mot Boro/Vetlanda och en Svensk i form blir förstås ett tillskott för UIF framöver.

Noterbart är att Henrik Wahlfrid var med som andremålvakt i UIF. Tobias Nilsson har skadat knät och kan inte spela, det är oklart när han är tillgänglig igen. UIF har försökte hitta en ersättare till unge Tobias men ännu inte lyckats och fram tills dess får Wahlfrid rycka in som back-up.

Första perioden

Mål: 0–1 (4,48) Mattias Pettersson ass. Björn Gustafsson och Victor Wallin.

Skott: 8–12

Utvisningar: UIF: 1x2, Dalen: 5x2

Andra perioden

Mål: 0–2 (9,17) Sebastian Bergqvist ass. Victor Wallin och David Fredriksson (p.play), 1–2 (10,47) Rickard Thorstensson ass. Marek Wypasek och Marcus Lundgren, 1–3 (17,27) Victor Wallin, Sebastian Bergqvist och Mattias Pettersson (p.play).

Skott: 10–7

Utvisningar: UIF:1x2, 1x2+2, Dalen: 1x2

Tredje perioden

Mål: 1–4 (7,20) Victor Wallin ass. Adam Falk och David Fredriksson, 1–5 (10,38) Sebastian Bergqvist, 2–5 (17,34) Patrik Andersson ass. Christopher Brorsson.