Annons

UIF föll i förlängning

UIF hämtade upp underläge 0-3 i kvalmatchen hemma mot Halmstad. I förlängningen var det dock gästerna som tog extrapoängen genom mål på en kontring.
Sport • Publicerad 11 mars 2009

UIF inledde den viktiga hemmamatchen mot Halmstad genom att inte alls vara med i skridskoåkningen. Halmstad vill mer och hade ett högre tempo vilket gav bortaledning 3-0 efter den första perioden.

I den andra kom UIF igen och förde spelet. Robin Sprigg satte också 1-3 efter en snygg inbrytning från en position bakom kassen. Trots at UIF ägde pucken och styrde händelseutvecklingen var Halmstad hela tiden giftiga. Kombinationen av slarv i UIF:s försvarsagerande och starka individuella Halmstadprestationen gav gästerna flera frilägen som Dennis Karlsson avstyrde.

Annons

Den tredje perioden tillhörde UIF:s Erik Svenningsson. Tränaren Erik blev åter kung Erik på isen och hans reducering och kvittering var båda av bästa märke.

Patrik Magnusson hade ett gyllene läge att avgöra för UIF i sudden death men på kontringen som följde avgjorde Halmstads snabbe Viktor Löfstedt.

Se ut.se:s webbinslag från matchen nedan.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons