UIF föll efter straffar

UIF fick se sig besegrat av Kållered med 4-3 efter straffar. Det innebär att laget ännu inte lyckats knipa någon trepoängare på bortais.
– Surt att vi inte kan förvalta en 2-0-ledning, säger Hasse Hansson.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2011

Inför drabbningen mot Kållered hade UIF bara mäktat med två poäng på bortais. De poängen kom när laget besegrade Alingsås i en förlängning. Med andra ord var det nu dags att få med sig en trepoängare hem till Ulricehamn. Och det började minst sagt lovande. UIF rivstartade och fick tidigt en 2-0-ledning. Linus Drott som visat grym målform satte gästernas båda mål i första perioden, det ena i numerärt överläge. Noterbart är att Drott gjort mål sex matcher i rad.

– Vi spelade knallsäkert och hade bud på fler mål i första perioden. Kållered kom sällan till avslut och de skapade bara några ströskott från kanten, säger Hasse Hansson.

Men UIF bjöd inte på samma fina spel i fortsättningen av kampen. Hemmalaget gjorde två mål i andra, båda i powerplay, och ett lika läge väntade inför tredje perioden.

– Vi drog på oss utvisningar, tappade rytmen och blev frånåkta i andra.

Motståndarna tog sedan ledningen med 3-2 och UIF såg ut att gå mot en förlust. Men med minuten kvar plockade Hansson målvakten Patrick Bilan i ett flygande anfall. Ett bra drag skulle det visa sig. Linus Bergman satte nämligen kvitteringen med 27 sekunder kvar att spela.

– Sen i förlängningen hade vi 6-0 i skott och borde ha avgjort. Men Kållereds målvakt Pontus Hansson räddade sitt lag.

Matchen fick istället avgöras på straffar. UIF missade sina två första. Kållered å sin sida lyckades sätta sin andra straff vilket räckte till seger.

– Jag är nöjd med tanke på hur matchen blev. Det finns många positiva bitar att ta med sig. Vi reste oss och det stärker oss inför framtiden.

UIF har nu spelat fyra matcher på åtta dagar, rena elitserietempot enligt Hansson. Men det hårda matchandet slutar inte än. Imorgon väntar en ny batalj. Då möter UIF Motala på bortais. Kommer tre bortapoäng där istället?

Kållered SK-UIF 4-3 e.straffar (0-2,2-0,1-1,1-0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0-1 (8.56) Linus Drott (Victor Kilén, Mikael Svensk) PP1, 0-2 (11.53) Linus Drott (Rickard Thorstenson, Kristoffer Sigurd)

Utvisningar: KSK 2x2, UIF 1x2

Skott: 6-17

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-2 (9.36) Adam Svensson (Jonas Sjögren, Pontus Bern) PP1, 2-2 Adam Svensson (Niklas Kellgren, PP1

Utvisningar: KSK 1x2, UIF 3x2

Skott: 15-11

TREDJE PERIODEN

Mål: 3-2 (9.00) Niklas Kellgren (Mattias Hermansson) PP2, 3-3 (19.33) Linus Bergman (Joni Kauppi)

Utvisningar: KSK 3x2, UIF 3x3

Skott: 13-13