Annons
Nyheter

U 21-landslagsman till UIFK

Dagen före transferfönstret stängde slog UIFK till med årets lokala fotbollsbomb. Litauiske U 21-landslagsmannen Tomas Jaskyz skrev då på övergångshandlingarna.
Nyheter • Publicerad 8 april 2010
Nye Tomas Jaskyz backas upp av landsmannen Zydrunas Ruminas i UIFK. Jaskyz beskrivs som en stor fotbollstalang.
Nye Tomas Jaskyz backas upp av landsmannen Zydrunas Ruminas i UIFK. Jaskyz beskrivs som en stor fotbollstalang.Foto: 

När UIFK i går kväll mötte Bergdalen i en DM-match stod en kort vältränad ung man vid en kortlinjen och följde händelserna. Snart finns han på fotbollsplanen och enligt bedömare som sett honom träna kommer han göra stort avtryck där.

– Tomas har provtränat med oss under en vecka och han är en mycket välutbildad spelare. Vi hoppas få stor nytta av honom under året, säger UIFK-tränaren Micael Johansson.

Annons

Tomas heter Jaskyz i efternamn och kommer från ett lag i den litauiska andraligan. Så sent som i höstas var han uttagen i Litauens U 21-landslag.

– Kontakten uppstod genom vårt nyförvärv från Limmared, Zydrunas Ruminas. Han sa att han hade en kompis som ville komma till Sverige och spela. Egentligen ville han till klubb högre upp men i och med att han inte kan någon svenska och att allt blev lite sent blev UIFK ett bra val när Ruminas redan finns här, säger Mikael Kindberg i UIFK.

Jaskyz tränade med UIFK en vecka före påsk och var även med i träningsmatchen mot Tidaholm på långfredagen. Där gjorde han ett mål och spelade fram till ett.

– Det finns en enorm potential hos Tomas. Min bild är kanske att han bara stannar ett år i UIFK och sedan hittar en annan klubb i Sverige, säger Kindberg.

Ett högkaratigt nyförvärv är det. En offensiv kraft med en skarp vänsterfot. Jaskyz själv är fåordig men han har en tydlig hälsning.

– Tiden ska få visa vad jag kan på fotbollsplanen, säger han.

Övergången är inte officiellt helt i hamn. Alla papper är påskrivna med UIFK har ej fått dem i retur från förbundet. UIFK hoppas Jaskyz är spelklar till premiären nästa helg.

UIFK slog Bergdalen med 1-0 i andra DM-omgången. Claes Persson gjorde UIFK:s mål redan i den andra minuten. Målvakten Jesper Hallqvist och Bekim Haxha var UIFK:s främsta.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons