Tvärstopp för Hössna

En dålig första halvlek sänkte Hössna i årets hemmaderby. Timmele var betydligt mer taggat och vann välförtjänt.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010
Anders Skoglund kunde aldrig störa Timmelemålvakten Erik Johansson.
Anders Skoglund kunde aldrig störa Timmelemålvakten Erik Johansson.Foto: Leif Fjellström

I fjol vann Hössna båda derbyna mot Timmele och de tre senaste säsongerna har man också varit före i tabellen när serierna färdigspelats. Man har gått förbi och tagit över rollen som storebror i kampen om bästa Redvägslag. Därför var det nog många som trodde på hemmaseger i årets första derby och som avgjordes på Granvalla. Men därav blev intet.

Hemmalaget var förvånansvärt blekt, speciellt under den första halvleken, och glöden – det som blivit lite av ett signum för Hössnas derbyinsatser – lyste med sin frånvaro.

– Vi låg för långt i från i första halvlek samtidigt som Timmele var mycket hetare, säger tränaren Anders Kilén.

Gästerna hade inga större problem att freda sitt mål och de få gånger hemmaspelarna kom i närheten så avvärjde målvakten Erik Johansson och hans försvar framstötarna utan större problem.

Andreas Johansson gick upp på en hörna, fick bollen rätt framför fötterna och tryckte in 1–0 till Timmele tio minuter före paus. Ett resultat som var helt rättvist så långt.

Precis före halvtidsvilan så slog Timmele en frispark mot mål och som en Hössnaback styrde förbi egna målvakten Jesper Lindahl.

Hössna ändrade uppställningen i andra halvlek och anföll med två forwards. Men det gav egentligen ingen utdelning utan Timmele kunde spela lugnt och metodiskt och hade bra koll på händelserna.

– Vi behövde den här segern. Sparsör gav oss en näsbränna senast och då var det skönt att det blev en seger i derbyt, säger målskytten och lagkaptenen Andreas Johansson.

– Jag tycker vi stundtals spelade riktigt bra och stod upp ordentligt. Framför allt så var det kul att de yngre tog för sig och det kan behövas så vi äldre får lägga av någon gång.

Timmele vann alltså helt rättvist i en match som dessutom var garanterat myggfri för åskådarna.

Bäst i hemmalaget var Jesper Lindahl i målet samt mittbacken Leo Strålin. I Timmele var Andreas Johansson och Albert Lindhagen de största profilerna.