Annons

Tvärred-Vegby värvar NIK-duo

Två av Nittorps bästa spelare byter rödsvart mot helsvart. I år spelar Ida Toresson och Elin Thuresson i tvåan med Tvärred-Vegby.
fotboll • Publicerad 19 januari 2018
Elin Thuresson och Ida Toresson byter Nittorp mot Tvärred-Vegby. Foto: pressbild
Elin Thuresson och Ida Toresson byter Nittorp mot Tvärred-Vegby. Foto: pressbild

Tvärred-Vegby var en ynka poäng ifrån att gå upp i tvåan av egen kraft efter en formidabel höst. För ett par veckor sedan stod det klart att klubben får en välförtjänt gratisplats, efter att Habo dragit sig ur.

Nykomlingarna har agerat snabbt och förstärkt laget med två spelare av hög klass. Ida Toresson har varit lagkapten i Nittorp de senaste åren och har som bollvinnare och pådrivare på mittfältet lett laget till topplaceringar i division 1 mellersta Götaland.

Annons

Elin Thuresson öste in mål för Tvärred-Vegby i division 4, innan hon lämnade för NIK för två år sedan. Där har hon fortsatt göra både mål och assist från sin position till höger på mittfältet.

– Två riktiga drömförvärv och precis vad vi behövde. Båda älskar att träna och höjer nivån direkt på träningarna. Vi kommer att ha jättenytta av deras kvalitet och erfarenhet, säger Tvärred-Vegbys tränare Sören Nilsson.

Han hymlar inte med att värvningarna inte hade blivit av om klubben spelat kvar i division 3.

– Då hade det garanterat inte blivit något. Nu blev det en intressant utmaning för dem när vi gick upp i tvåan. De har varit och känt på det några träningar och sedan har det vuxit fram.

Faktum är att ytterligare en Nittorpsspelare är klar för TV. Det är mittfältaren Elsa Gustafsson, ursprungligen från Grönahög, och som mestadels har spelat med NIK:s u-lag.

På minuskontot finns två namn. Skyttedrottningen Therese Josefsson, 17 mål i fjol, ska bli mamma i april och är inte aktuell för spel förrän tidigast i höst. Målvakten Anna Frilander drar till USA.

– På målvaktssidan har Malin Perbring sagt att hon vill stå i mål i år. Hon har ju varit målvakt tidigare, även om hon har spelat ytterback på slutet. Med henne och Emma Frilander har vi två målvakter och det känns stabilt, säger Sören Nilsson.

Tvärred-Vegby hamnar som väntat i en serie med idel småländska motståndare. Premiären spelas den 15 april hemma mot Sandsbro AIK.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons