Annons
Nyheter

Två VM-silver till Tranemo

Christian Olsson har i vinter gjort en minisatsning mot veteran-VM. Två silver är Olssons finfina facit efter två tävlingar.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2010
Christian Olsson blev tvåa efter Håkan Löfström på Västgötaloppet tidigare i vinter. Två nya andraplatser i Falun i veckan har givit Olsson två VM-medaljer.
Christian Olsson blev tvåa efter Håkan Löfström på Västgötaloppet tidigare i vinter. Två nya andraplatser i Falun i veckan har givit Olsson två VM-medaljer.Foto: 

36-årige Christian Olsson från Tranemo är förstås nöjd med sina första VM-insatser, och han är imponerad av tävlingen Masters World Cup.

– Arrangemanget är helt i klass med ett stort seniormästerskap och totalt är det 1 000 deltagare med. Det är faktiskt en upplevelse att åka, säger Olsson.

Annons

Christians två silvermedaljer har han hämtat i tremilen och i milloppet. Båda gångerna är det ryssen Alexander Mindrin som varit för svår att tas med.

– I 30-kilometersloppet med masstart var jag lite för het och ensam om att vilja ha hög fart i loppet. Jag drog mycket och hade ingen kraft att svara när ryssen gjorde rycket, säger Olsson som var 25 sekunder före trean i loppet. Även det en ryss.

Milloppet i måndags blev speciellt och det vara bara åtta åkare i Olssons klass som kom till start.

– Det var mellan 25 och 30 minusgrader och starten sköts fram hela tiden. När vi åkte var det nog runt minus 25 så jag körde med värmeväxlare och rejält med kläder på mig, säger Olsson som åter fick se sig slagen av Mindrin.

– Ryssarna verkar inte ha direkt ont av kylan, säger Christian.

I dag torsdag kör Christian Olsson sitt tredje och sista VM-lopp för veckan. En femmil, som kortats ned till 45 kilometer.

– Jag ska köra mer taktiskt och satsar på guldet, säger Olsson som tycker att det är synd att inte fler svenskar ställer upp.

– När det går så nära är det en kul grej. Det var en upplevelse att stå på prispallen när den ryska nationalsången spelades.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons