Annons
Nyheter

Två RM-titlar för Donika som nu bytt klubbadress

Ingenting kunde stoppa Donika Bashota i Regionmästerskapen för seniorer. Hon vann damsingeln och även dubbeln. I dagarna bytte hon även klubbadress till Lidköpings TK.
Nyheter • Publicerad 4 september 2010
Donika Bashota vann RM lätt. Nu har hon även bytt klubbadress.
Donika Bashota vann RM lätt. Nu har hon även bytt klubbadress.Foto: Henrik Erickson

När Regionmästerskapen i seniorklassen avgjordes i Vänersborg fanns det inget som kunde stoppa Donika Bashota. I damsingeln blev det idel 2-0 segrar fram till finalen. Sista motståndaren i kampen om titeln blev Ellen Ljungströmer från Vänersborg. Men hon hade inte mycket att sätta emot Donika. Det enda som ställde till lite problem var vädret.

– De första två matcherna spelade vi inomhus eftersom det regnade. Finalen spelades utomhus och det blåste som bara den. Men det var lika för båda, säger Donika.

Annons

Det blev till slut vinst med setsiffrorna 6-2, 6-3.

– Ja, det gick bra men jag var riktigt nervös faktiskt. Med tanke på motståndet så förväntades det att jag skulle vinna och då blir man lite nervös. Men jag försökte att inte tänka på det så mycket. Jag hade lite mer spel i mig än de andra tjejerna och ett annat tempo, förklarar hon vidare.

Men att vinna damsingeln räckte inte för Donika. Hon spelade även dubbel tillsammans med Lidköpings Emmie Berglund. Resultat? Vinst förstås. Just Lidköping är Donikas nya klubbadress. Det blev klart i dagarna.

– Jag har gått på Tennisgymnasiet i Lidköping i ett år nu och det känns lite konstigt att spela för Ulricehamn då, eller det känns mest naturligt att byta klubb. Nu kommer jag vara med och spela med damlaget i division 1. Jag vill vinna och gå upp till elitserien med Lidköpings TK.

Från hennes gamla klubb UTK var det fler som utmärkte sig under Regionmästerskapen. Emilia Knutsson och Beata Edlund vann dubbeln i F14. Den tävlingen avgjordes i Kristinehamn. Tjejerna vann finalen med siffrorna 6-1, 6-1. Det gick även bra i singelspelet för de båda. De tog sig till semifinal men där tog det stopp. För Emilias del var det en förkylning som bidrog till att hon fick ge upp kampen. Bland killarna utmärkte sig Matej Dujakovic och Elias Knutsson. Matej gick till kvartsfinal i P14. Elias tog sig också lika långt i klassen P12.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons