Annons
Nyheter

Två nya hallar snart färdiga

Hallarnas tid är nu. Den 12:e december är det slutbesiktning av den nya ishallen, 1:e november ska boulehallen besiktigas.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2013
Det är knappt två veckor kvar till slutbesiktningen av boulehallen.
Det är knappt två veckor kvar till slutbesiktningen av boulehallen.Foto: Carina Carlzon
Det som återstår för färdigställandet av den nya ishallen är bland annat ispisten som ska gjutas nästa vecka.
Det som återstår för färdigställandet av den nya ishallen är bland annat ispisten som ska gjutas nästa vecka.Foto: Carina Carlzon

Ronny Lago står och svetsar värmerör utanför den nya ishallen. Ronny är en av flera byggarbetare som jobbar febrilt för att den nya ishallen ska vara klar för besiktning dagen före lucia. Platschefen Peter Syrén tror att de ska lyckas bli färdiga till utsatt tid. Nästa vecka ska ispisten gjutas och det som sedan återstår är bland annat arbete med el, rör och ventilation.

– Det kommer att bli kämpigt att hinna men jag hoppas vi klarar det, säger Peter Syrén.

Annons

Den så kallade styrdelen, hur fläktar och brandlarm ska kopplas är ett, enligt Peter Syrén, tidskrävande moment som återstår.

Ove Wilhelmsson, konsult hos Ulricehamns kommun under ishallsbygget, tror att de ska lyckas vara klara till slutbesiktningen men på frågan när isen kan börja användas väljer han att passa.

– Det beror på vad som kommer ut av slutbesiktningen oftast är det något som ska åtgärdas, säger Ove Wilhelmsson.

Precis utanför det utrymme som ska bli ismaskinens yta sätts de sista gipsväggarna på plats. För att minska utgifterna kommer förrådsutrymmen och ismakinens utrymme att vara omålade.

Totalt har 26,9 miljoner kronor avsatts för bygget av ishallen.

Några hundra meter söder om ishallsbygget pågår byggnationen av boulehallen. Där är det bara detaljer som återstår, inredning i pentryt och grus till banorna, förrän hallen är helt klar.

Besiktningen av boulehallen ska genomföras den 1 november. Hur invigningen ska ske är inte bestämt i dagsläget. På måndag har UIF styrelsemöte och då ska de dra upp riktlinjerna för invigningen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons