Annons
Nyheter

Tungt för UIFK

Efter en bedrövlig första halvlek var UIFK på gång – tills Emil Laposa tog sin onödiga utvisning.
– Nu är det jättetungt, säger Markus Sjöbring.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2014
Daniel Helin och hans lagkamrater har svårt att fatta att bollen gick över öppet mål.Foto: Leif Fjellström
Linus Inhammar knyter näven och Sebastian Johansson jublar över reduceringen 1?2. Vad Haga?spelaren tycker är obekant.Foto: Leif Fjellström

Att titta på tabellen för division 3 Mellersta Götaland är just nu inte någon munter läsning för UIFK–supportrarna. Inför matchen mot bottenkollegan IF Haga så låg hemmalaget på sista plats och den placeringen behåller man även fram till nästa match, eftersom det blev bortaseger med 2–1 i den för båda lagen så viktiga matchen.

– Det är tungt nu. Jättetungt, säger tränaren Markus Sjöbring efter att ha fått vara med om den femte förlusten i årets seriespel.

Annons

– Vi sätter oss återigen i ett otäckt 0–2–underläge och det känns väldigt onödigt eftersom vi ändå inleder matchen bra. Men efter 0–1 så sjunker vi ihop och Haga tar över.

En alldeles korrekt analys från UIFK–tränarens sida. Utan att skapa några riktigt heta lägen så var det ändå mycket bollinnehav i hemmalagets favör och det fanns flera goda intentioner i anfallsväg. Men i 19:e minuten så spelar sig Haga igenom UIFK–försvaret alldeles för enkelt, får läge till höger i UIFK:s straffområde och när målvakten Tobias Ljunghager hamnar snett i sin utflykt så blir det 0–1 i öppet mål.

Därefter var det i princip bara ett lag på planen. I nästan varje situation så var det tre svarttröjor mot en ensam blåsvart spelare och då är det inte lätt att hitta lösningar framåt.

– Vi blev för rädda och passiva. Låg för långt ner i banan med två man framför backlinjen och rullade boll på det sättet vi skall göra när vi leder, säger Markus Sjöbring.

Efter ett sent 0–2–mål fick UIFK börja poängjakten i andra med att Linus Inhammar fick ta över efter skadade Bekim Haxha och han hade inte varit på planen många minuter innan han hittade rätt med ett skott till 1–2 och plötsligt blåste det medvind för hemmalaget. Vilket dock svängde till motvind av stormstyrka när Emil Laposa först gav bort bollen och sedan försökte ta tillbaka den i ett hopplöst läge, vilket bara resulterade i det andra gula kortet och färdigspelat för Emil.

UIFK rasade definitivt inte ihop utan försökte satsa framåt men kom inte fram till några verkliga möjligheter utan det slutade med förlust 1–2.

– Jag är en av spelarna som måste ta större ansvar, eftersom laget är lite för ungt och orutinerat och inte klarar inte av att vända de här underlägena, säger vänsterbacken Markus Lindahl, helt välförtjänt utsedd till lagets bäste spelare.

Och fortsätter: – Utvisningen var onödig men så är det när man jobbar i motvind. Vi har kanonträningar och så låser det sig vid match. Skapade faktiskt inte någon riktig chans på egen hand. Men jag vet att vändningen kommer, för det finns så mycket fotboll i det här gänget.

– Nu måste jag tänka igenom det här men helt klart så måste jag ruska om lite i laget till nästa match, avslutar tränare Sjöbring.

Mål: 0–1 (19) Emin Dugic, 0–2 (43) Nima Beik, 1–2 (57) Linus Inhammar.

Utvisad: Johan Forsberg (65) två varningar.

UIFK:s lag: Tobias Ljunghager – Albert Lindhagen (62), Oskar Fritzson, Oscar Anemo, Markus Lindahl – Azad Rakh (76), Emil Laposa, Sebastian Johansson, Johan Forsberg – Bekim Haxha (50), Daniel Helin.

Ersättare: Jesper Hallqvist, Adam Svensson, Linus Inhammar (50), Jesper Gabrielsson, Oskar Gottfridsson (62), Victor Magnusson (76).

Domare: Ulrik Hedfjärd, Falköping.

Publik: 194.

? Daniel Helin är inte den förste och inte heller den siste – men hur kan man skjuta över öppet mål från målområdeslinjen?

! Nästan 200 betalande åskådare är helt klart godkänt och de hade säkert uppskattat ett matchprogram med aktuell laguppställning för hemmalaget.

UT–märkta

3 Markus Lindahl

2 Johan Forsberg

1 Daniel Helin

UT–delade av Leif Fjellström

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons