Annons

Tunga avbräck i KFUM inför seriestarten

KFUM Ulricehamn har tappat flera tongivande spelare inför årets division 3-säsong.
– Förhoppningsvis kan några av de yngre lyfta nu, säger tränaren Jimmy Blomberg.
handboll • Publicerad 12 oktober 2018
Moa Asp kommer att saknas i KFUM under årets säsong.
Moa Asp kommer att saknas i KFUM under årets säsong.Foto: Jonas Emtervall

Pålitliga målskytten Fanny Johansson har tvingats sluta på grund knäproblem. Fjolårets dominant på nio meter, Moa Asp, har besvär med en fot som ska opereras. Och målvakten Ida Fröhlin tar ett uppehåll från handbollen.

– Vi är lite tunnare nu, helt klart. Moa Asp ska ju vara gipsad efter operationen och sedan är det rehab. Så hela säsongen är ett frågetecken för henne. I mål har vi Kajsa Norén, som även är fotbollsmålvakt i UIFK. Hon är ung och började spela seniorhandboll förra året, säger Jimmy Blomberg, som i år får Patrik Olofsson vid sin sida istället för Magnus Johansson.

Jimmy Blomberg.
Jimmy Blomberg.Foto: Jonas Emtervall
Annons

Med tanke på avbräcken kanske det är tur i oturen att KFUM aldrig fick någon förfrågan om att ta en plats i division 2. Tanken var ju annars kittlande efter den fina fjolårssäsongen, där laget slogs med HB 78 om seriesegern och med god marginal slutade tvåa.

– Det är väl inte säkert att vi hade tackat ja om frågan kommit, men det låg ju närmare till hands än innan. Vi anade väl att vi skulle få en lite tunnare trupp i år. Serien blev ju också tunnare när Guldkroken drog sig ur. Det blir bara fem lag som möts i trippelmöten, säger Jimmy Blomberg.

Hur står ni er?

– Det är ett stort frågetecken. Man vet ju ingenting om vad de andra har att komma med. Det är nya spelare i lagen varje år.

Hårdskjutande Nicolina Svensson får en nyckelroll som en av de mest rutinerade spelarna i laget.
Hårdskjutande Nicolina Svensson får en nyckelroll som en av de mest rutinerade spelarna i laget.Foto: Jonas Emtervall

Jimmy Blomberg pekar ut Ebba Fritzson som en möjlig genombrottstjej i vinter.

– Hon har ju utvecklats mycket i fotboll och vågar hon bara ta för sig har hon stor potential på handbollsplanen också. Moa Fritzson är nästan som ett nyförvärv, hon var ju skadad större delen av förra säsongen. Sen har vi Emma Söderberg och Nicolina Svensson som är våra äldsta och mest rutinerade spelare. Har de bra dagar gör de ju mycket nytta.

KFUM inleder seriespelet med hemmamatch mot Tibro på söndagseftermiddagen.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons