Annons
Nyheter

Tung start bäddade för UIF-förlust mot serieledaren

Att åka på besök till serieledaren Trollhättan är ingen enkel uppgift, men det blir inte enklare om man släpper in tre mål redan i första perioden. Efter den tunga starten hämtade sig UIF aldrig, och det blev till slut en förlust med 4–2.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2015

– Tyvärr så ger vi bort den här matchen i första perioden. Vi ligger under med 3–0 och då blir det en uppförsbacke, vi kommer inte ikapp dem. Det känns lite som att vi satt kvar i bussen, och killarna är själva väldigt besvikna, säger tränaren Daniel Elofsson efter matchen.

Skottstatistiken 17-5 talade sitt tydliga språk efter de första 20 minuterna. UIF var inte med i matchen och även om de spelade upp sig under de två kommande perioderna så kom de inte närmare än två mål bakom serieledarna. I slutet på andra perioden gjorde hemmalagets William Frölin 4–0 och läget såg länge helt hopplöst ut för UIF. Men en ljusglimt på dryga 15 sekunder i slutminuten höll på att ge laget en sista möjlighet att krypa tillbaka in i matchen. Victor Kilén gjorde 4–1 efter 19,09 i den andra perioden, och efter 19,25 hade Linus Drott gjort ytterligare ett mål för gästerna. Dessvärre blev den tredje perioden mållös och det var en besviken UIF-tränare efteråt. Trots att UIF vann skotten i matchen blev det inte bättre än 4–2.

Annons

– Vi har inte flytet som krävs med oss, men det är ju så att tur förtjänar man också, och det gör vi inte i dag. Det går inte att komma och släppa 3–0 mot ett topplag, eller något lag i den här serien för den delen. Vi spelar bra i två perioder och skapar läge på läge men är man inte med från start så blir det ett sådant här resultat, säger Daniel Elofsson.

Sedan serien drog igång igen efter nyår har UIF vunnit och förlorat varannan match hela vägen, och på onsdag väntar nästjumbon Töreboda, en match som därför av flera anledningar skulle kunna vara en förhoppningsvis god chans till revansch för de svartgula.

– Vi får rannsaka oss själva och se hur vi genomför, eller snarare hur vi uppträder på våra matcher. Det är något som vi måste diskutera om vi ska ändra på något. Men det är mycket upp till killarna att hitta sin uppladdning själva, det kan inte vi som tränare göra åt dem. Första period där vi inte kan uppträda som ett lag och det är där vi ligger ribban för resten av matchen, säger en besviken Daniel Elofsson avslutningsvis.

Jakob Romeborn

FAKTA

Trollhättan – Ulricehamn 4–2 (3–0, 1–2, 0–0)

Första perioden

Mål: 1–0 (2,30) Carl-Johan Bowallius ass. David Mårtensson, 2–0 (9,40) Markus Twillman ass. Jonas Lönn och Christoffer Brunberg, 3–0 (12,33) Jonas Forsberg ass. Markus Twillman och Jonas Lönn.

Skott: 14-5

Utvisningar: TRO: 3x2 UIF: 3x2

Andra perioden

Mål: 4–0 (15,58) William Frölin ass. Jonas Lönn och Markus Twillman, 4–1 (19,09) Victor Kilén ass. Erik Hallin, 4–2 (19,25) Linus Drott ass. Dennis Landgren och Sebastian Meijer.

Skott: 7-12

Utvisningar: TRO: 1x2 UIF: 1x2

Tredje perioden

Mål: -

Skott: 5-14

Utvisningar: TRO: 3x2 UIF: 1x2

Skott totalt: 26-31

Domare: Niklas Eriksson

Publik: 248

Ulricehamns lag: Tobias Nilsson (Isac Engerby) – Alexander Johansson, Anton Netterberg, Linus Drott, Sebastian Meijer, Dennis Landgren – Mattias Rydholm-Allard, Victor Kilén, Marcus Lundgren, Oskar Bygård, Patrik Andersson – Rickard Thorstenson, Viktor Svensson, Christopher Brorsson, Linus Tisell, Christoffer Ferm

Övriga: Robin Melltoft, Robin Thorstenson, Erik Hallin

UT delade

Linus Drott

Victor Kilén

Tobias Nilsson

UT-delade av Daniel Elofsson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons