Annons
Nyheter

Tuff och kall nyårsstafett

Hemmahoppet Robert Nyberg i par med Carl Sjöö från Tibro hade greppet om nyårsstafetten. En trasig bromsslang grusade segerplanerna.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2009
Det var hårt i marken och flera som trillade råkade ut för arm- och handledsskador.
Det var hårt i marken och flera som trillade råkade ut för arm- och handledsskador.Foto: Leif Dahl

Väderförhållandena var nästan optimala inför årets nyårsstafett på Bogebanan. Det som i början var en liten klubbtävling har vuxit ut rejält och nuförtiden anmäls 200 lag, en motorcykel och två man, snabbt som ögat. Mer klarar arrangören inte av. Sedan händer alltid lite i sista minuten, så den här gången kom 185 lag till start.

Förhållandena var lite väl optimala för vissa. Den hårdfrusna banan tillät att farten blev ganska hög här och där. Det medförde att några skadade sig redan under den första timmen. I år fick fyra åkare tas under vård för handleds- och armbrott samt axelskador. Det är annars vanligare att bara någon enstata blessyr uppstår i slutet av loppet, när åkarna är trötta.

Annons

Hemmaåkaren Robert Nyberg, i lag med Carl Sjöö från Tibro MK, var i ledning under en stordel av loppet. Men efter drygt halva tiden gick en bromsslang av och det var färdigkört för deras del. Det blev istället en sekundstrid om segern mellan Magnus Blom/Jimmy Johansson från Bodafors MK och Martin Sandberg/Mattias Holmgren från Skene MS. Det skilde bara 3,5 sekunder vid sista varvningen, men på sista rundan kunde Bodaforsgrabbarna utöka försprånget och vinna.

– Vi var i depå i stort sett samtidigt varenda varvning, säger Jimmy Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons