Annons
Nyheter

Tredje raka för NIK

Det tog en dryg period för Nittorp att vakna. Men sedan ordnade man tredje seger i rad.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011

Efter en minst sagt tung start på seriespelet så verkar Nittorp nu ha fått igång maskineriet på allvar och har nu klättrat upp play off–plats. Fast det tog ett tag innan spelarna vaknade under matchen mot Vänersborg.

– Halva första perioden så satt killarna kvar i bussen och det dröjde till en bit in andra innan de vaknade på allvar, säger tränaren Anders Karlsson.

Annons

Efter en mållös första period så inledde hemmalaget den andra med två snabba mål. Därefter reducering och kvittering från NIK innan Vänersborg återigen kunde gå till ledning. Men som Christian Johansson kvitterade efter tolv sekunder.

– Därefter var det vår match helt och hållet. Sista perioden var vi starka som vanligt och det var egentligen aldrig någon fara för att vi skulle förlora, säger Anders Karlsson.

– Utvisningsstatistiken var dock något av det märkligaste jag varit med om. Vi hade tolv minuter mot oss och inte en enda med. Det enda Vänersborg hade var en tiominutare för missconduct och jag kan inte se det på något annat vis än man tycker att att våra duktigste spelare måste kunna tåla mer än övriga.

Hur känns det efter tre raka segrar?

– Det känns bra efter varje vinst. Men nu verkar det som om vi börjar hitta varandra och laget och spelet har satt sig. Jag var kanske för optimistisk efter träningsmatcherna då vi vann mycket men nu förstås vi varandra bättre.

Är du orolig för att det har blivit en del mål bakåt?

– Nej. Att vi får en del mål mot oss beror på flera orsaker men inte att vi har ett fel i grundspelet. Fortfarande kan det bli individuella misstag men vi är betydligt bättre på att hålla oss till linjerna i spelet. Det kan komma fler dippar under en lång säsong men nu tror vi på det vi gör och det är en väsentlig skillnad.

Vänerborg–Nittorp 4–5 (0–0, 3–3, 1–2)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: VHC –, NIK 3x2.

Skott: 8–5

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-0 (1.50) Jesper Nordlander (Emil Björnberg), 2-0 (3.19) Mattias Torstensson (Johan Wackfelt) pp1, 2-1 (4.35) Kristian Luukkonen (Joakim Persson), 2–2 (6.10) Christian Johansson (Carl–Rickard Blom, Kristian Luukkonen), 3-2 (10.15) Markus Andersson (Svante Flood), 3–3 (10.27) Christian Johansson.

Utvisningar: VHC 1x10, NIK 2x2.

Skott: 11–15.

TREDJE PERIODEN

Mål: 3-4 (8.00) Pierre Forsberg (Joakim Persson, Jimmy Lund), 4–4 (9.00) Jesper Nordlander (Mattias Torstensson), 4-5 (12.02) Mattias Remstam (Carl–Rickard Blom).

Utvisningar: VHC –, NIK 1x2.

Skott: 6–11.

Skott totalt: 25–31.

Domare: Tobias Pavel

NIK:s lag: Simon Björk (Tim Norén) – Dennis Johansson, Joakim Persson, Pierre Forsberg, Jimmy Lund, Mattias Remstam – Mattias Claar, Carl–Rickard Blom, Kristian Luukkonen, Linus Svensson, Christian Johansson – Adreas Andersson, David Carlsson, Daniel Alexandersson, Viktor Gustavsson Spång, David Andersson – Niklas Persson, Christian Edoff, Anton Björklund.

Mattias Remstam

Christian Johansson

Simon Björk

UT–delade av Anders Karlsson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons