Annons
Nyheter

Tre hemmaguld i stafetterna

Arrangörsklubben Ulricehamns IF knep tre GM-guld i söndagens stafetter som avgjordes i sprintstil.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2011
Hugo Ström och Axel Berglund, UIF, vann söndagens stafett i suverän stil. När de går upp en klass är det läge för riktigt GM-guld.Foto: Leif Dahl

Det var tvåmannalag som gällde vid söndagens GM-stafetter och tävlingen avgjordes likt sprintstafett på det sättet att åkarna växlade till varandra.

I seniorklassen utmanades UIF under två av totalt sex sträckor. IK Stern från Göteborg låg så långt i rygg och nosade på hemmafavoriterna men krafterna räckte inte för att matcha hela vägen. När Tobias Westman, Sterns starkaste kort, inte längre orkade täta luckan till Marcus Johansson var slaget förlorat. På de sista sträckorna kunde Samuel Norlén och nämnde Johansson defilera.

Annons

UIF vann också de båda yngsta klasserna, H och D 11-12. I killarnas lag körde Linus Nygren och Olle Rapp och de var drygt 17 sekunder före Hallby över mållinjen. Lisa Brunngård och Stina Kannius var duon i D 12 och de hade betryggande 24 sekunder ned till tvåan Borås SK.

Axel Berglund och Hugo Ström körde hem en fjärde UIF-seger. Denna räknades dock inte som GM-guld eftersom klassen H 9-10 inte har GM-status. Maja Kannius och Felicia Järsenholt blev tvåa i tjejernas tioårsklass.

Silverplatsen i GM togs av Gustav och Ludvig Johansson (H 14) och Emilie Cedervärn och Andrea Ohlson (D 20). Tranemo IF tog ett guld i och med att paret Rickard Sjögren och Thomas Persson betvingade enda konkurrenten IF Hagen i H 40.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons