Annons
Nyheter

Tranemogymnaster bäst i regionen

Tranemo gymnastikförening kom hem från regionfinalen i Göteborg med tre förstaplatser. Det var killarna som glänste mest.
Nyheter • Publicerad 5 april 2010
Vilken höjdare. Alexander Jonssons trampetthopp sammanfattar väl Tranemogymnasternas insats i regionfinalen i Göteborg.Foto: 

UT uppmärksammade fyra gymnastikkillar i Tranemo i ett längre reportage för några veckor sedan. I helgen var dessa starkt bidragande till att Tranemo Gymnastikförening tog hem tre klasser då truppgymnastiklag från Halland, Göteborg, Bohuslän och Västergötland gjorde upp i regionfinalen.

Tranemo vann båda pojkklasserna man ställde upp i. Bland fem trupper fick laget bäst poäng på både mattan och trampetten.

Annons

– I klasserna, där resultatlistan bestäms av bara en gren, är regionfinalen det sista steget. Här finns ingen riksfinal. Det var jättebra gjort av killarna att vinna båda grenarna, säger tränaren Sandra Elverlind.

Tredje segern kom i mixed. Den var dock inte så svår att ta, Tranemo var här det enda laget som ställde upp i fristående. På mattan blev mixedlaget tvåa av totalt sex trupper och i trampett fyra.

I tävlingen som heter Ungdomstruppen, där regionfinalen var uttagning till riksfinalen i Umeå, kom Tranemos trupp tre på fjärde plats. Ettan och tvåan kvalificerade sig till riksfinalen.

– Några av killarna och tjejerna siktar nu på RM i Järfälla sista helgen i april. Det är den tävlingen vi tränar mest för på året, säger Sandra Elverlind.

Video från RM i Göteborg

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons