Annons
Nyheter

Tranemobarn i fädrens spår

En helg med bara skidor lockar barnen till Hagatorpet.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010
Att träna frånskjut gör man bäst med bara en skida.
Att träna frånskjut gör man bäst med bara en skida.Foto: Leif Fjellström

För andra året arrangerade Tranemo IF i helgen skidskola för sina yngre medlemmar. Vid Hagatorpet samlades drygt 50 ungdomar plus ledare för att under två dagar lära sig grunderna i skidåkning.

– Tidigare så hade vi det under ett antal söndagar men det blev så splittrat för många kunde inte vara med alla gånger. I fjol ändrade vi därför till att ha köra den under en helg med flera skidpass, säger Anna–Karin Persson, en av ledarna på skidskolan.

Annons

Deltagarna är mellan fem och tio år och de fick under helgen träna balans, teknik och olika skidlekar.

– Vi vill skapa ett intresse för skidåkning hos barnen. Gillar man att åka skidor så är det ju något man kan ha glädje av hela livet, säger Anna–Karin Persson.

Att det varit en vit jul märks också på deltagarna och deras utrustning. Många gånger så har det varit lite si och så med skidor och annat som behövs men i år så har det varit en märkbar förändring.

– Jag tror att det varit skidor i många julklappar och det är ju kul att vi kan dra nytta av att det äntligen blivit en riktig vinter.

Skidåkning utan stavar, med bara en skida, åka på ett ben – det fanns ingen gräns på variationen och uppfinningsrikedomen under skidpassen. Allt anpassat efter ålder och tidigare kunnande.

– En del kommer att tröttna redan vid lunch medan andra inte vill gå hem i morgon när det är över. Det tar vi som ett kvitto på att vi ända lyckats locka några att fortsätta, säger Anna–Karin Persson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons