Annons

Tranemoalliansen lever vidare – i mindre format

Tanken var att Tranemoalliansen skulle slussa in spelare till samarbetsklubbarnas seniortrupper på sikt. Det skedde redan under första säsongen. Nu tvingas de skala ner till kommande säsong.
Fotboll • Publicerad 26 november 2020
Tranemoalliansen söker en tränare till nästa säsong efter att Morgan Örn valt att lämna för att leda UIFK:s A-lag till kommande säsong.
Tranemoalliansen söker en tränare till nästa säsong efter att Morgan Örn valt att lämna för att leda UIFK:s A-lag till kommande säsong.Foto: Fabian Andersson

Flera klubbar har svårt att få ihop lag när spelare börjar nå tonåren. Därför startade fyra lokala klubbar Tranemoalliansen i år. Ett gemensamt lag med spelare från Grimsås, Limmared, Tranemo och Dalstorp.

Tranemo var initiativtagare och diskussionen med de övriga klubbarna togs upp efter säsongen 2019.

Annons

– Tanken med detta har varit att få bra träning och skolning för spelarna så att det skulle vara lättare att ta nästa steg. Men också att få dem att stanna kvar inom fotbollen, sade Kent Halldén i Dalstorps ungdomssektion i våras.

Under årets säsong hade Tranemoalliansen två lag, ett med 15-åringar och ett med 16-åringar. Förhoppningen att fylla på kommunens seniorlag uppfylldes redan under debutsäsongen.

– Vi har haft en träff och kommit fram till att köra vidare. Men hur vet vi inte riktigt ännu. Det som är hotet är att de spelare som är 16 går in i seniortrupperna hos de flesta av samarbetslagen i alliansen. Det gör att vi inte kommer att ha samma spets i laget som vi hade i år. Så nästa år blir det säkert bara ett blandat 15- och 16-årslag, säger Halldén.

Han berättar vidare att året inte har varit helt felfritt.

– De var ganska få som var träningsflitiga. Men de som utövar andra sporter är lite lättare att förstå då det kolliderar. Sedan finns det andra som inte känner för det och dyker inte upp på två veckor. Sådant är jobbigt för ledarstaben, säger Halldén.

Laget leddes av Morgan Örn – som nu tagit steget över till UIFK:s herrlag. I dagsläget finns ingen ersättare klar men förhoppningen är hitta en lösning inom kort.

Vad har ni för kravbild på nästa tränare?

– Vi har inte någon tydlig kravbild. Och det är lite baksidan med ett sådant här samarbete, vi har lite olika mål. Vi i Dalstorp har lite avvikande mål från de andra. Vi skulle helst vilja ha ett juniorlag som får riktigt bra träning, så att vi kan slussa in en och annan i vår seniortrupp, säger Halldén.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons