Annons
Nyheter

Tranemo jublar för seger

Rutinen fällde avgörandet i seriefinalen. Tranemo vann och går till femman medan Södra Ving får börja om.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2010
2?0 till Tranemo och Tranemoklacken vädrar serieseger.
2?0 till Tranemo och Tranemoklacken vädrar serieseger.Foto: Leif Fjellström

Inför avspark så var Ola Andersson, en av Ving–tränarna lite orolig för matchutgången.

– Tranemo är mer rutinerat och det kan vara avgörande.

Annons

Hur rätt fick inte Ola. Det tog en halvtimme innan hemmalaget fått nerverna under kontroll men då ledde redan Tranemo med 2–0 – målskytt båda gångerna var Mikael From.

När sedan Johan Claesson ökade på till 3–0 i andra halvleken så hjälpte det inte att Södra Ving ägde boll betydligt mer än gästerna. Reduceringen kom på straff men då var det alldeles försent för att det skulle bli riktigt nervigt. Med normala mått mätt, alltså.

För det dröjde till slutminuten innan även de mest pessimistiska anhängarna insåg att det var klart och kunde förbereda segerjublet.

3–1 till Tranemo som spelar i femman nästa år medan Södra Ving slutar trea sedan Kinnarp/Slutarp snodde kvalplatsen genom seger mot Länghem.

– Det här var jätteskönt och kul att vi kunde få ordning på spelet i den avgörande matchen. Men synd om Södra Ving som nog förtjänat att blivit tvåa, säger mittbacken i Tranemo och planens dominant Mattias Wengrud.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons