Annons
Nyheter

Tranan säger ja till O-Ringen

Hagatorpet var tävlingsplats för OK Tranans tävling Traneträffen i söndags. Arrangörsklubben har större åtaganden i sikte.
Nyheter • Publicerad 26 april 2010
Skogs-Svea roade barn från Tranan och andra föreningar vid söndagens tävling vid Hagatorpet. Om ett par år väntar större åtaganden för Tranan som bestämt sig för att delta som O-Ringenarrangör.Foto: 

Traneträffen hade konkurrens av andra tävlingar inte alltför långt bort, så deltagarantalet såg ut att bli blygsamt.

? Det kanske blir bortåt 300. Det är en tävling i Tidaholm också, samt en ungdomscup i Nybro. Men då är det enklare att vara på Hagatorpet. Det blir inte så mycket logistik, säger OK Tranans ordförande Peter Nilsson.

Annons

Men vädret hade lockat ut fler än man trodde. Antalet direktanmälda på tävlingsdagen drog upp totalsiffran till 440.

Samtidigt pågick en liten ungdomsavslutning för några av Tranans nybörjare. Under tre tillfällen har de fått en introduktion i orienteringssporten, kallad Orienteringsäventyret. Ett 25-tal ungdomar från sju år och uppåt har varit med. Kursen har letts, eller stökats till, vilket man vill, av en figur som kallar sig skogs-Svea

? Jag har gett dom små uppdrag under resans gång. Idag försöker jag träffa både egna och andra ungdomar, säger Skogs-Svea.

Nybörjarkurser i all ära, men klubben har betydligt större åtaganden att tänka på senare. OK Tranan blir en av klubbarna som hjälper till när O-ringen arrangeras i Borås.

? Efter moget övervägande kan man säga. Vi tog beslut på ett medlemsmöte härom veckan att gå med. Vi blir 12-13 föreningar totalt. Vi har deltagit i många O-ringen och vi tyckte att det var vår tur att hjälpa till, säger Peter Nilsson.

Riktlinjerna för klubben har lagts.

? Vi kommer att jobba i tre delar. Först gäller det U-10mila, sedan O-ringen och den tredje delen är verksamheten i själva föreningen, säger Nilsson.

Några bitar är klara, men mycket återstår.

? O-Ringen i Borås blir antingen 2014 eller 15. Borås Arena kommer att bli centrum för arrangemanget, men sedan är det lite löst med etapper och sånt. Men vi tycker om att arrangera och har fått beröm för det tidigare. Vi vill vara med och påverka O-Ringenarrangemanget, säger Nilsson.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons