Annons
Nyheter

Total dominans av Nittorp

Trots fyra ordinarie spelare borta hade Nittorp inga problem med att besegra jumbon Lidköping. Segersiffrorna skrevs till 7-1 i en match där hemmalaget allt som oftast parkerade i anfallszon.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2012
Christian "Sågarn" Johansson försöker ta sig förbi. David Andersson ser till att lagkamraten sköter sig.Foto: Labrini Stavrekas

Ett rappt och inspirerat Nittorp slog tabelljumbon Lidköping med klara siffror. Inte någon större överraskning kanske. Faktum var ändå att Nittorp fick klara sig utan Mattias Claar, Niklas Persson och Dennis Johansson, tre ordinarie backar som drogs med förkylningar. Även Mattias Remstam var indisponibel efter den våldsamma tackling han åkte på mot serieledarna Varberg.

– Det här var en dag på jobbet. Jag trodde faktiskt att vi skulle ha större problem med tanke på att vi hade spelare borta. Och Lidköping förlorade bara med 1-2 mot Varberg senast. Vi stod för en bra arbetsinsats, säger tränaren Anders Karlsson.

Annons

Några problem hade NIK aldrig. Karlsson kunde stå lugn i båset. I första perioden bjöds det på anfallsglad hockey från hemmalagets sida. Nittorp radade upp mängder med heta målchanser. Gästerna å sin sida fick inte iväg ett enda skott på mål under de första tolv minuterna. Och till slut gav Nittorps offensiv utdelning. Kristian Luukkonen spräckte målnollan. När slutsignalen för perioden ljöd hade hemmalaget dragit ifrån till 3-0. Noterbart var att NIK vann skottstatistiken med hela 18-5 i första rundan.

– Vi fick en bra start, konstaterade Karlsson.

Kanske gick det en aning för lätt inledningsvis. NIK gick inte riktigt att känna igen i början av andra. Tempot sjönk och passningarna gick inte till rätt adress. Men åtta minuter in i andra slog Jimmy Lund till med en riktig pärla. Han snirklade sig igenom gästernas försvar och bjöd på en högklassig avslutning. NIK fick igång sitt fina spel igen och stod för tre mål till under kampen. Centern David Andersson som visat fin poängform stod för tre poäng i mötet. Ett mål och en assist. Han har därmed stått för fyra mål och fyra assist på de senaste fyra kamperna.

– Efter juluppehållet har det gått riktigt bra. Jag kanske har haft lite flyt det senaste, säger Andersson och skrattar.

– Nej, men jag, "Sågarn" och Edoff har fått upp farten. Jag har skällt en del på "Sågarn", att han ska åka lite mer skridskor och det har hjälp.

Om målet säger Andersson:

– Det får deras back ta på sig. Han fipplade så det var bara till att tacka och ta emot och lyfta upp pucken.

Men hur viktigt är det egentligen att få stå för poäng?

– För mig är det faktiskt inte så viktigt.

Andersson och hans lagkamrater är nu obesegrade under ordinarie matchtid tolv kamper på raken.

Annons

– Det är såklart bara positivt. Hoppas att det håller i sig. Men det tror jag verkligen att det kommer att göra.

På onsdag väntar Vänersborg borta. Återstår att se om Andersson återigen presenterar sig i poängprotokollet.

Jimmy Lund

Carl-Rickard Blom

Christian Johansson

UT-delade av Labrini Stavrekas

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.