Annons
Nyheter

Tommy Johansen sa nej till norskt elitlag

UIF:s målvakt Tommy Johansen är hemma i Norge och sorterar bland anbud. Inom två veckor vill han helst ha bestämt sig för en klubb.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011
Genom sin agent har Tommy Johansen fått ett antal erbjudande från olika klubbar. Dialogen med UIF sköter han själv och Ulricehamn är fortfarande aktuellt för den norske spelaren nästa säsong.
Genom sin agent har Tommy Johansen fått ett antal erbjudande från olika klubbar. Dialogen med UIF sköter han själv och Ulricehamn är fortfarande aktuellt för den norske spelaren nästa säsong.Foto: Labrini Stavrekas

– Jag har tackat nej till ett norskt lag som spelar i högsta serien, säger Tommy Johansen.

När 23-åringen kom till UIF i början av december var det från det norska elitlaget Lillehammer där han var andremålvakt. Anledningen till att han hellre spelar i Sverige än Norge framöver beror på att han tycker det är ett större fönster att visa upp sig i Sverige än i hemlandet.

Annons

Hans agent har fått ett antal erbjudande från svenska klubbar som spelar högre upp än division två.

– Hockeysäsongen är inte klar men när de olika kvalmatcherna väl är färdiga kommer jag ganska snart veta var jag spelar till hösten, säger Tommy Johansen.

Han för fortfarande en dialog med UIF och det som talar för Ulricehamn i kampen om den duktige målvakten är att han vill ha mycket speltid.

– Jag kommer inte gå till någon klubb högt upp i seriesystemet och bara sitta på bänken. Jag ska ha en chans att ta kampen om en ordinarie plats.

Just nu är han hemma i Sarpsborg och tränar med Sparta Sarpsborg, där UIF-fostrade Jonas Elofsson lirar. Laget spelar sin först NM-finalmatch i dag.

– Jag är med och avlastar deras målvakter under en del övningar.

Sparta Sarpsborg är Tommy Johansens moderklubb och han har en del av hjärtat som klappar lite extra för klubben. Hemmamatcherna mot Stavanger i finalserien kommer han följa från läktaren.

Ytterligare en spelare som kom till UIF mitt under pågående säsong är backen Mikael Svensk.

Mikael, med förflutet i bland annat Frölunda, Halmstad, Örebro och Tingsryd, har tidigare aviserat att han kan tänka sig spel i någon annan klubb än UIF verkar nu var mest inne på en fortsättning i sin moderklubb.

– Jag har inte stängt några dörrar till Ulricehamn och det skulle vara roligt att avsluta i UIF, säger han.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons