Annons
Nyheter

Tomas Sabo open till Båstad

Anders Samuelsson fick inte som han ville så nu flyttar han Tomas Sabo open till Båstad.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

Det blir Båstad i år för Anders Samuelsson och tennisturneringen Tomas Sabo open. För efter två år i Stadsparken i Ulricehamn så väljer alltså Anders Samuelsson att flytta hela arrangemanget ner till den skånska tennismetropolen.

– Det beror på två saker – dels att jag inte fick genomföra den typ av turnering jag ville i Ulricehamn och dels för att turneringen nu kommer att spelas samtidigt som Swedish open women, säger Anders Samuelsson.

Annons

När Anders Samuelsson startade tennisturneringen så var hans önskemål att den skulle vara en tävling enbart för tjejer, vilket samarbetspartnern Ulricehamns TK alltså inte ville ställa upp på.

– I år går jag in som huvudsponsor för damturneringen Swedish open women och då föll alla bitar plötsligt på plats. Jag arrangerar Tomas Sabo open parallellt med damseniortävlingen under Båstadveckan, säger Anders Samuelsson.

Nu blir det alltså en turnering enbart för tjejer i F12, F14 och F16. De inledande matcherna spelas i Drivans tenniscenter men från kvartsfinalen och framåt så är det bana 1 intill centercourten som är matcharenan.

– Vi har fått ett mycket starkt startfält där de bästa i landet är med. Prisutdelningen för de tre tjejklasserna blir samtidigt som för seniorerna och det bör bli en häftig upplevelse, säger Anders Samuelsson.

Innebär detta att Tomas Sabo open är förlorad för Ulricehamn?

– I alla fall för i år. Men de goda relationerna med UTK håller på att återupprättas och det är inte otänbart att det blir ett samarbete framöver, säger Anders Samuelsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons