Tobias räddade poäng

Trots underläge 0–2 gav UIFK aldrig upp. Det gav också en poäng som lön för mödan.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010
Tobias Söderman fick till slut lön för mödan genom att sätta den poänggivande kvitteringen.Foto: Leif Fjellström

Det blev till slut en poäng för Ulricehamns IFK genom 2–2 hemma mot topplaget Tibro. Men en kvart in i andra halvlek såg det inte ut att bli någon poäng alls, för då ledde gästerna med 2–0. UIFK gick därefter ifrån sin femmannauppställning på mitten och flyttade upp Zydrunas Ruminas som forward bredvis Tobias Söderman. Det gav resultat per omgående för Zydrunas fick ett läge till höger i straffområdet och satte reduceringen 1–2 ett par minuter efter förändringen.

Sedan dröjde det till fem minuter från slutet innan Tobias Söderman kunde kvittera på nick och passet kom från kedjekompisen Zydrunas.

Därefter hade båda lagen var sitt jätteläge men Tibro sköt över och Oskar Forsberg nickade utanför.

Första halvleken var dålig. Hemmalaget tappade bort alldeles för många bollar genom enkla missar för att det skall vara helt godkänt men skapade ändå tre bra lägen, mot ett för Tibro. Gästerna hade det riktigt svårt mot hemmaförsvaret före paus.

– Vi visste att Tibro slår inlägg mot bortre stolpen men kunde ändå inte hindra dem från att göra två mål på just det sättet, säger tränaren Mikael Johansson.

– Men vi skapade ändå tre bra lägen i första och hade vi bara satt ett av dem så hade nog matchbilden blivit en annan.

Tibro hade bättre ordning på sitt passningsspel, Oskar Strålin i UIFK–målet hade betydligt mer att göra än kollegan på andra sidan planen– men hemmalaget skapade minst lika många vassa chanser. Därför känns ändå oavgjort som ett rättvisande resultat.