Annons
Nyheter

Tingsholm profilerar med golf

Fyra timmar golfträning i veckan skall locka elever att välja golfprofilen på Tingsholm till nästa läsår.
Nyheter • Publicerad 26 september 2013

Från och med nästa höst så finns det ytterligare en idrottsprofil i Tingsholmsgymnasiets utbud. För om allt går enligt planerna, så blir läsåret 2014/15 det första med golf som alternativ till individuellt val för elever på gymnasiet.

– Vi är i slutskedet av diskussionerna med Ulricehamns GK om det här och det är bara några små detaljer som återstår innan vi kommit till samförstånd med golfklubben, säger rektor Stefan Hagebring, programansvarig för bland annat idrottsprofilerna på Tingsholm.

Annons

Att Ulricehamns GK är involverat i detta beror på att det är klubben som skall sköta själva golfutbildningen eftersom gymnasiet självt inte har den kompetensen.

– Upplägget blir detsamma som för övriga idrottsprofiler – vi samarbetar med en lokal förening som kan tillhandahålla en instruktör. Därför kommer klubbens golfpro att anställas av oss under de timmar han bedriver utbildning med eleverna, säger Stefan Hagebring.

För att Tingsholm skall kunna gå in med ekonomiska medel i ett sådant här projekt så krävs det att minst fyra elever om året väljer golfprofilen på gymnasiet. Totalt alltså tolv elever när det hela är i full gång.

Varför väljer ni att starta det här?

– Det har funnits signaler från både elever och föreningar om behovet av en golfprofil. Dessutom så är det en ständigt pågående tankeverksamhet om att utveckla Tingsholm och göra programutbudet ännu bättre.

Kan ni tänka starta fler idrottsprofiler?

– Absolut. Det krävs dock att det finns ett intresse, ett elev–underlag, en lärare samt lokaliteter att bedriva undervisningen i. Vilket innebär att det bör finnas en lokal förening med bra ungdomsverksamhet inom den aktuella sporten.

Profil

Ett alternativ till individuellt val. Just nu erbjuder Tingsholm fotboll, handboll, ishockey, ridning och längdskidor.

Om utbildningen

Du kombinerar idrottsprofilen med ditt program. Idrottselever finns därför i många olika klasser. Gemensamt för alla är cirka två träningspass i veckan på skoltid. Du utbildar och utvecklar dig både teoretiskt och praktiskt med meriterade tränare och coacher.

(Källa: ulricehamn.se)

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons