Annons
Nyheter

Tingsholm kritiseras av Skolinspektionen

Tingsholmsgymnasiet måste föra bättre anteckningar över de uppgifter som ligger till grund för vilka elever som antas till nationell idrottsutbildning för längdskidor. Det slår Skolinspektionen fast.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2014
UT 16 november.
UT 16 november.Foto: 

Skolinspektionen har granskat ett ärende där en potentiell elev inte blev antagen till Tingsholmsgymnasiet så kallade NIU-utbildning i längdskidor hösten 2013.

Senast den 15 augusti ska Ulricehamns kommun ha vidtagit åtgärder så att förvaltningslagens bestämmelser tillgodoses i samband med myndighetsutövning mot enskild. Det innebär att uppgifter som kan ha betydelse för antagningen måste antecknas av skolan.

Annons

I det granskade fallet fanns det inte någon dokumentation över de observationer, tester och tidigare prestationer som Tingsholmsgymnasiet angav ingick i urvalsprocessen. Det är en brist i förhållande till förvaltningslagen.

Efterfrågar en person skälen till ett myndighetsbeslut, i det här fallet beslut om att inte anta personen, bör myndigheten om möjligt upplysa parten om skälen till beslutet.

Sedan anmälan inkom till Skolinspektionen har personen antagits vid Tingsholmsgymnasiet skidutbildning eftersom två personer som stod före honom i kön tackade nej till plats på skidutbildningen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons