Annons
Nyheter

Timmeles start avgjorde

Efter sex minuter ledde Timmele med 2–0 och då blev det tungt för Tvärred/Vegby.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2011
Mikael Andersson var den som ställde till mest problem för Timmele och målvakten Erik Johansson.
Mikael Andersson var den som ställde till mest problem för Timmele och målvakten Erik Johansson.Foto: 

Det hade inte ens gått fyra minuter av matchen Timmele–Tvärred/Vegby då hemmalagets Robin Johansson fick bollen tio meter in på egen planhalva. Han tog sig förbi förste motståndaren som attackerade. Därefter nummer två.

– Jag hade väl inte någon tanke på att gå på mål när jag fick bollen men när det gick bra med dribblingarna så var det ju bara att fortsätta, säger Robin.

Annons

Och fortsatte – det gjorde han verkligen. Tredje motståndaren försvann åt höger och med bara en försvarare kvar så gjorde Robin ett ryck och var förbi.

– Jag fick bollen lite för långt ifrån mig när målvakten kom rusande men jag fick ändå en bra träff och fick bollen förbi honom, säger Robin.

Om det var en chockstart för gästerna så blev det inte lättare när Albert Lindhagen satte 2–0, dryga minuten senare.

– Vi fick ingen drömstart precis men försökte komma igång igen och skaffade ett par lägen före paus, säger Martin Carlsson, spelande tränare i T/V.

Ungefär så var det också i verkligheten. T/V kom igång efter hand men hade förtvivlat svårt att få till det där riktigt vassa läget. Hemmaförsvaret med Andreas Johansson som motor hade för det mesta en fot mellan boll och egna målet. Timmele skapade också några hyfsade tillbud men det var inte förrän efter pausen som Tomas Johansson hittade rätt. Helt omarkerad fick han ta emot inne i straffområdet och då var det inga problem att sätta trean. Samme lirare avslutade målgörandet med att göra 4–0 förbi en utrusande T/V–målvakt.

– Nu är det kul att spela. Vi har ett bra försvar, skapar många chanser och vi gör också många mål, säger en glad Robin Johansson efter Timmeles tre raka segrar, med sammanlagt 12–0 i målstatistiken.

Lite mer dämpat var det förstås från Martin Carlsson.

– Vi hade behövt ett mål efter den starten men Timmeles försvar var mycket bra. Jag tycker att vi bjuder på tre av målen och det håller inte mot dagens Timmele.

– Just nu har vi ett bra självförtroende i laget. Försvaret spelar stabilt och vi har fart och idéer framåt, så nu hänger vi med där uppe, säger Timmele–tränaren Peter Johansson.

Timmele–Tvärred/Vegby 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 (4) Robin Johansson, 2–0(6) Albert Lindhagen, 3–0 (54) Tomas Johansson, 4–0 (72) Tomas Johansson.

TGoIF:s lag: Erik Johansson–Markus Salén, Andreas Johansson, Ulf Wennergren, Anders Svaläng–Oskar Johansson, Tomas Johansson, Jonas Johansson, Robin Johansson–Fredric Josefsson, Albert Lindhagen.

Avbytare: Jonathan Karlsson, Erik Friberg, Jonas Nilsson.

T/V:s lag: Alexander Hulthén–Jonathan Frilander, Jonathan Gotting, David Svensson, Fredrik Wigestål, Jesper Levinsson–Martin Carlsson, Kristoffer Carlberg, Per Levinsson–Mikael Andersson, Gabriel Frilander.

Avbytare:Joakim Johansson, Christian Hulthén, Cristian Sjögren, Nariman Emamian.

Domare: Conny Hellqvist, Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons