Annons
Nyheter

Timmele fick nej från Hössna

Timmele har stora problem med att få ihop ett seniorlag till kommande säsong. Föreningen hörde av sig till Hössna för ett samarbete men fick ett nej till svar under förra veckan.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2012
Det blir inte spel i gemensamt lag kommande säsong för spelarna i Hössna och Timmele.
Det blir inte spel i gemensamt lag kommande säsong för spelarna i Hössna och Timmele.Foto: Labrini Stavrekas

Ingen tränare och få spelare fick Timmele att höra av sig till Hössna strax före jul för att se om det fanns intresse för ett eventuellt samarbete kring seniorfotbollen den kommande säsongen. Under ett extrainsatt styrelsemöte diskuterade Hössna ärendet men ansåg att det var alldeles för kort varsel för att få till ett fruktbart samarbete och tackade därför nej till erbjudandet.

Det kan ändå bli en sammanslagning som blir räddningen för Timmele.

Annons

– Vi har gått ut med förfrågningar till andra föreningar men det är inget som jag vill berätta mer om just nu, säger Glenn Svensson, styrelseledamot i Timmele.

Idag tisdag är alla A-lagsspelare i Timmele kallade till ett möte för att föreningen ska få grepp om hur många seniorspelare som finns och hur mycket engagemang de är villiga att lägga ned på fotbollsspel. Någon tränare till ett eventuellt A-laget kan inte klubben presentera i dagsläget. Sedan seriens slut har laget förlorat sju spelare men under dagens möte kan det kan visa sig att manfallet är ännu större.

– Det ser riktigt tungt ut men jag hoppas verkligen vi kan få ihop ett representationslag till den här säsongen, säger Glenn Svensson.

På ungdomssidan har föreningen redan ett samarbete med Hössna, Redväg och viss mån Södra Ving. Den gemensamma satsningen på ungdomssidan gör att Hössna inte vill stänga dörren helt för en framtida sammanslagning av A-lagsfotbollen med Timmele eller någon annan klubb.

– Återväxten hos oss är liksom hos de flesta andra föreningar inte bra och på sikt behöver vi samarbeta med någon klubb för att få ihop spelare till ett A-lag, säger Birger Johansson, fotbollsansvarig i Hössna.

Styrelsen i Hössna var i kontakt med Västergötlands fotbollförbund efter att Timmele hört av sig och förbundet avrådde till en akut sammanslagning. Istället tycker förbundet att föreningarna bör diskutera ett samgående under längre tid för att få till ett hållbart projekt.

Förra året slutade Timmele trea i division fem och hade ett B-lag som spelade i B-reserv sydöstra.

I slutet av förra året blev det klart att Grimsås inte har spelarmaterial för spel i division fyra och klubben begärde ned laget till distriktets lägsta serienivå och Tranemo lade ned sitt damlag på grund av för få spelare.

Andreas Johansson, slutar

Thomas Johansson, slutar

Markus Salén, Marbäcks IF

Alexander Karlén, Ulricehamns IFK

Albert Lindhagen, Ulricehamns IFK

Tobias Andersson, Redvägs FK

Robin Johansson, Åsarp/Trädets FK

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons