Annons
Nyheter

Thomasson i form inför landslagsdebut

Martina Thomasson fortsätter visa fin form i säsongsupptakten. I helgen blev hon fyra och tvåa i Kalas cup.
Nyheter • Publicerad 26 april 2010

Kalas cup, eller Sverigecupen, samlar stora delar av den svenska cykeleliten. En skara som Martina Thomasson just nu hör hemma i. Thomasson följde upp premiärhelgens framgångar med att bli fyra i tempoloppet över 15 kilometer och tvåa i linjeloppet som var 60 kilometer långt.

– Det var rutinerade tjejer före mig i tempot. Jennie Stenerhag är regerande svensk mästarinna och Marie Lindberg är proffs i samma lag som Emma Johansson, Red Sun Cycling Team, säger Thomasson.

Annons

I linjeloppet var det fyra tjejer som gick loss tidigt. Martina Thomass var en av dem. Med sig hade hon Stenerhag, Lindberg och Madelene Olsson, teamkompis med Thomasson i Svanesunds GIF.

– Vi försökte utnyttja att vi var två men kvartetten höll ihop in mot upploppet. Där överraskade Marie Lindberg med en tidig stöt och fick en lucka. Jag var den som täppte till bäst och lyckades ta andraplatsen, säger Thomasson som är helnöjd med helgen.

– Jag har lyft mig både på tempo och linjelopp, säger hon.

I veckan väntar nu etapploppet Gracia Orlova i Tjeckien. Sex svenska tjejer är uttagna och får möta flera av Europas största proffslag. Det blir en ny stor utmaning för Martina Thomasson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons