Tholander poänggörare mot Nittorp

Med bara tre femmor räckte inte Nittorp till mot topplaget Mörrum. Den tidigare NIK-spelaren Jonathan Tholander gjorde en assist mot sina tidigare lagkamrater.
Nyheter • Publicerad 14 november 2013
Jonathan Tholander som spelade i Nittorp förra säsongen och lämnade laget under uppmärksamme former gjorde ett poäng mot sina tidigare lagkamrater i går.Foto: ALEX LJUNGDAHL

– Det började som vi förväntade, Mörrum satte in högsta fart från start men vi lyckades stänga av en del av deras spelvägar och trots att de hade många målchanser hade vi 0–0 efter första perioden, säger NIK:s tränare Mats Claesson.

Nittorps forward Toni Kluuskeri högg sedan direkt i inledningen av den andra perioden. På en kontring slog han i in 1–0 innan matchklockan hade tickat upp i 21 minuter.

Tyvärr, för Nittorps del, kom repliken från Mörrum redan i nästa byte och ställningen skrevs till 1–1. Hemmalaget utökade sedan den ledningen men Nittorp fick ett gyllene tillfälle att gå ikapp när de fick en straff när mindre än en minut återstod av perioden.

– Oskar Pettersson försökte lägga pucken mellan benen på deras på målvakt men han knep ihop, säger Mats Claesson.

Inför den sista perioden hade Mörrum skjutit 34 skott mot Anton Wallenberg i NIK-målet men bara gjort två mål.

– Jag tror Mörrumspelarna fick en avhyvling i sista periodpausen, säger Mats.

Oavsett om det stämmer så kom hemmaspelarna ut ordentligt taggade till avslutningen och vann den klart med 3–0.

Noterbart är att Jonathan Tholander gjorde ett poäng mot sina gamla lagkamrater. Det var i den andra perioden som Tholander assisterade Mörrumspelaren Alexander Karlsson när han slog in 3–1. Jonathan Tholander lämnade Nittorp under uppmärksammade former under förra säsongen när han helt sonika slutade dyka upp på lagets träningar i mitten av februari.

Nittorp åkte till Mörrum med endast 15 utespelare, Anton Högberg och Otto Larsson var sjuka och Jesper Öhrvall spelade med HV:s J20-lag.